Λίστα Λαγκάρντ: Συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, στα πρόσωπα που απεκρύβησαν

(Ανανέωση 15.30)

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα προκύπτει για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου που σύμφωνα με πολιτικές και δικαστικές πηγές, τέσσερα ονόματα που δεν εμφανίζονταν στην μυστηριωδώς εξαφανισμένη επί τρία χρόνια «πρώτη» λίστα Λαγκάρντ αλλά περιλαμβάνονται στη δεύτερη, είναι συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με πολιτικές και δικαστικές πηγές που επικαλείται και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη νέα λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην βρετανική τράπεζα

HSBC που παρέλαβαν ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι από τη γαλλική κυβέρνηση στις 21 Δεκεμβρίου, υπάρχουν τρία νέα ονόματα - δικαιούχοι δύο λογαριασμών στην Ελβετία. Τα τρία πρόσωπα αυτά είναι μεταξύ τους συγγενείς.

Ο ένας από τους δύο λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στη νέα λίστα που παρέδωσε η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται ενεργός και έχει υπόλοιπο 1.222.000 δολάρια, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται κλειστός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει εντοπιστεί ακόμη ένα πρόσωπο που σχετίζεται μαζί τους και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από τα τέσσερα αυτά ονόματα που συνδέονται με τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, το ένα φέρεται πως είναι η σύζυγος του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο ποίος έρχεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της αλλοίωσης της «πρώτης» λίστας που είδε και το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει αντιδράσει ακόμα και όπως όλα δείχνουν, επίσημες αντιδράσεις θα υπάρξουν μετά από την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας που αναμένεται εντός των επομένων ωρών. Πηγές από την Ιπποκράτους αναφέρουν ότι αναμένεται και σκληρή ανακοίνωση από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου – κυρίως κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η εκκίνηση των διαδικασιών για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα