ΛεΜπρον Τζέιμς: Επιστρέφω στο σπίτι μου (στους Κλίβελαντ Καβαλίερς)

20:53 11/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Μέσω μίας απολαυστικής ανακοίνωσης στο «Sports Illustrated» ο ΛεΜπρον Τζέιμς γνωστοποίησε την απόφαση του να επιστρέψει «στο σπίτι του», όπως είπε χαρακτηριστικά, όπερ σημαίνει ότι μετά από μία τετραετία διαδοχικών παρουσιών σε τελικούς ΝΒΑ και δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων με τους Μαϊάμι Χιτ ο «βασιλιάς» γυρίζει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τους οποίους το «διαζύγιο» μόνο... βελούδινο δεν ήταν.

Μεταξύ άλλων ο
30χρονος φόργουορντ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των Καβαλίερς από το 2003 μέχρι το 2010, είπε:

«Πριν ασχοληθεί κάποιος με το που θα παίξω μπάσκετ, ήμουν ένα παιδί στο Βορειοανατολικό Οχάιο. Εκεί περπάτησα. Εκεί έτρεξα. Εκεί έκλαψα. Εκεί μάτωσα. Πάντα είχε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Οι άνθρωποι εκεί με είδαν να μεγαλώνω και μερικές φορές αισθάνομαι γιος τους. Το πάθος τους μπορεί να περνάει τα όρια, αλλά αυτό με οδηγεί. Θέλω να τους δώσω ελπίδα. Θέλω να τους εμπνεύσω, όπου μπορώ. Η σχέση μου με το Βορειοανατολικό Οχάιο είναι πάνω από το μπάσκετ. Αυτό δεν το είχα συνειδητοποιήσει πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τώρα το ξέρω καλά.

Το Μαϊάμι υπήρξε για μένα κάτι σαν κολέγιο. Αυτά τα τέσσερα χρόνια με βοήθησαν να ωριμάσω και να γίνω αυτό που είμαι τώρα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος και παίκτης. Έμαθα σε μία ομάδα που υπήρξε αυτό που ήθελα. Πάντα θα θεωρώ το Μαϊάμι δεύτερο σπίτι μου. Χωρίς τις εμπειρίες που πήρα εκεί δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που θέλω σήμερα.

Πήγα στο Μαϊάμι για τον Ουέιντ και τον Μπος, ενώ κάναμε θυσίες να κρατήσουμε τον Χάσλεμ. Λάτρεψα να είμαι σα μεγάλος αδερφός του Τσάλμερς. Πίστευα ότι θα κάναμε κάτι μαγικό αν ήμασταν μαζί και αυτό κάναμε. Το δυσκολότερο όλων είναι να αφήσω αυτά που χτίσαμε με αυτούς τους παίκτες. Μίλησα με κάποιους και το ίδιο θα κάνω και με τους υπόλοιπους. Δεν πρόκειται να αλλάξουν αυτά που πετύχαμε. Είμαστε αδέρφια για μία ζωή. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Μίκι Άρισον και τον Πατ Ράιλι για αυτά τα υπέροχα τέσσερα χρόνια.

Δεν θα παραθέσω συνέντευξη Τύπου. Μετά από αυτές τις δηλώσεις είναι ώρα για δουλειά.

Όταν έφυγα από το Κλίβελαντ είχα μία αποστολή. Ηθελα πρωταθλήματα και κερδίσαμε δύο. Ωστόσο το Μαϊάμι ήξερε αυτό το συναίσθημα, ενώ η πόλη μου δεν το έχει νιώσει για πολύ, πάρα πολύ καιρό. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να κερδίζω όσους περισσότερους τίτλους μπορώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Να φέρω ένα τρόπαιο στο Βορειοανατολικό Οχάιο.

Πάντα πίσευα ότι θα επέστρεφα στο Κλίβελαντ για να τελειώσω την καριέρα μου. Απλά δεν ήξερα πότε. Έχω δύο αγόρια και η γυναίκα μου, Σαβάνα, είναι έγκυος και περιμένει κορίτσι. Άρχισα να σκέφτομαι πως θα ήταν να μεγαλώσω την οικογένεια μου εκεί που γεννήθηκα. Έψαξα και για άλλες ομάδες, αλλά δεν θα άφηνα το Μαϊάμι για άλλη εκτός από το Κλίβελαντ. Όσο πέρναγε ο καιρός, τόσο πιο σωστό που φαινόταν. Γι` αυτό είμαι χαρούμενος.

Για να κάνω την κίνηση, πάντως, χρειάστηκε η υποστήριξη από τη γυναίκα μου και τη μητέρα μου. Το γράμμα από τον Νταν Γκίλμπερτ, το γιουχάρισμα από τους φιλάθλους του Κλίβελαντ, οι φανέλες που έκαψαν όταν έφυγα για το Μαϊάμι, όλα αυτά μπέρδεψαν τα συναισθήματα μου και μου ήταν πολύ εύκολο να πω "οκ, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτούς του ανθρώπους". Ωστόσο, όλοι κάνουν λάθη. Και εγώ έκανα λάθη. Ποιός είμαι άλλωστε να κρατήσω κακία;

Δεν υπόσχομαι πρωτάθλημα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το πετύχω. Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θέλω του χρόνου να κατακτήσω πρωτάθλημα, αλλά είμαι ρεαλιστής. Θα είναι μία μεγάλη διαδικασία, η υπομονή μου θα δοκιμαστεί. Το ξέρω αυτό. Θα μπω σε μία διαδικασία με νέο προπονητή και νέους συμπαίκτες, αλλά θα είμαι ο "παλιός". Ωστόσο με ενθουσιάζει η ιδέα να οδηγήσω νεαρούς ταλαντούχους παίκτες να φτάσουν κάπου που δεν φαντάζονταν. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Κάιρι Ίρβινγκ να γίνει ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ, ενώ θέλω να ανεβάσω τους Τριστάν Τόμπσον και Ντιό Γουέιτερς. Επίσης, ανυπομονώ να ενωθώ και πάλι με τον Άντερσον Βαρεχάο, ο οποίος ήταν ένας από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι η επιστροφή μου σημαίνει πολλά περισσότερα από το μπάσκετ. Έχω μία ευθύνη και την παίρνω πολύ σοβαρά. Θέλω τα παιδιά στο Οχάιο να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να μεγαλώσουν. Ισως κάποια από αυτά να επιστρέψουν μετά το κολέγιο και να αρχίσουν οικογένεια εδώ ή μία επιχείρηση. Αυτό θα ήταν ευχάριστο και θα με έκανε να χαμογελώ.

Στο Βορειοανατολικό Οχάιο τίποτα δεν χαρίζεται. Ολα κερδίζονται. Δουλεύεις για να αποκτήσεις πράγματα.

Είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την πρόκληση. Επιστρέφω σπίτι».
Keywords
Τυχαία Θέματα