Κύπρος: Υποβάθμιση από Moody's - Αδικαιολόγητη, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ

14:00 13/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Η σημερινή υποβάθμιση του οίκου αξιολόγησης Moody's δεν δικαιολογείται, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, το οποίο θεωρεί ότι οι αρνητικοί παράμετροι, που λήφθηκαν υπόψη στην αξιολόγηση, δεν διαφέρουν ουσιαστικά από την επιχειρηματολογία του οίκου στην τελευταία του υποβάθμιση στις 4 Νοεμβρίου 2011, ''και δεν δικαιολογούν την τωρινή υποβάθμιση''.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, ότι ο οίκος Moody's, αναγνωρίζει τη σημασία των
δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί, τα οποία περιλαμβάνουν και μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από ό,τι αρχικά ανέμενε, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις του που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο.

Επίσης, ο οίκος σημειώνει τις θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές που διαφαίνονται από την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της ΚΔ. Οι λόγοι αυτοί, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συγκράτησαν την υποβάθμιση στη μία βαθμίδα μόνο.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, αναγνωρίζει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία, τόσο λόγω των αρνητικών εξελίξεων από την κρίση χρέους στην ΕΕ, όσο και από την κατάσταση στην ελληνική οικονομία ειδικά.

''Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, στην υλοποίηση αναπτυξιακών μέτρων και πολιτικών και στη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, εξετάζει όλες τις παραμέτρους για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος'' καταλήγει η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα