Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν

14:39 1/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Την «παρθενική» του επίσκεψη, μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Τουρκίας, πραγματοποιεί σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ζητούμενο είναι κατά πόσον ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας θα δώσει κάποια ένδειξη για πρόοδο προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού. Ταυτόχρονα με τον κ. Ερντογάν φθάνει στα κατεχόμενα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή. Προ δεκαημέρου η Άγκυρα είχε δεσμεύσει περιοχή ανατολικά
και βόρεια της Κύπρου για έρευνες από τον Αύγουστο έως και τις 2 Οκτωβρίου. Χθες δέσμευσε μια ακόμη περιοχή, στον κόλπο της Αλεξανδρέττας, για την περίοδο 2 Σεπτεμβρίου έως και τη 10η Νοεμβρίου. Επεκτείνοντας χρονικά την παρουσία του σκάφους στην περιοχή, προφανώς επιχειρεί να διαμορφώσει τους σχεδιασμούς με βάση και τις εξελίξεις, που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι στο πεδίο των γεωτρήσεων, αυτές θα αρχίσουν εντός Σεπτεμβρίου από την ιταλική ΕΝΙ στα κυπριακά τεμάχια, γεγονός που θεωρείται σημαντικό για τα ενεργειακά της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα