Κύπρος: Ν. Αναστασιάδης στο facebook: Δίνω μάχη να αλλάξει η απόφαση του Eurogroup

17:32 19/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι επέλεξε την πιο οδυνηρή επιλογή, «αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, ώστε να περιορίσει τις συνέπειες στην οικονομία και στους Κύπριους πολίτες».

Σε μήνυμα του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Συμμερίζομαι απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση. Γι' αυτό και συνεχίζω να δίνω τη μάχη,
προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν. Είναι προφανές πως η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο και τον λαό. Επέλεξα την πιο οδυνηρή για τον ίδιο, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, για να περιορίσω στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνέπειες στην οικονομία και στους συμπολίτες μας. Ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο πείσμα, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα του κυπριακού Ελληνισμού. Με συλλογικές και υπεύθυνες αποφάσεις είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Στο μεταξύ, κορυφώνεται η αγωνία για την συνεδρίαση της Βουλής σε λίγη ώρα, παρόλο που δεν αποκλείεται να αναβληθεί.

Στη Βουλή σήμερα θα βρεθούν και εκπρόσωποι των οίκων αξιολόγησης, με αίτημα να υπάρξει αγγλική μετάφραση, αίτημα που έγινε δεκτό από την Βουλή των Αντιπροσώπων.
Εντονο επίσης ειναι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι ήρθαν στην Λευκωσία.
Εξάλλου, με στόχο την εξέταση εναλλακτικών σχεδίων για αντιμετώπιση της κατάστασης που θα προκύψει από τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν μετά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αύριο το πρωί
Keywords
Τυχαία Θέματα