Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικός): Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0

21:10 21/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου πήρε απόψε ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Ολοφ Μέλμπεργκ στο 81΄ οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός
είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στα 90 λεπτά, απέναντι σε μία ομάδα που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με αποκλειστικό στόχο να μην δεχτεί γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου δεν έκανε... υποψία ευκαιρίας, σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους", που μπορεί να μην είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" από σήμερα την υπόθεση πρόκριση.

Το σουτ του Μιραλάς στο 8ο λεπτό, μετά την ενέργεια του Αμπντούν, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οκτώ λεπτά μετά η προβολή του Τζιμπούρ βρήκε σε ετοιμότητα τον Σαχσανίδη, ενώ στο 20΄ πάλι ο Αλγερινός δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση. Στο 36΄ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαρκάνο έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Παιραιωτών για να προηγηθούν. Με σέντρα ακριβείας ο Ορμπάιθ βρήκε τον Μανιάτη στο σημείο του πέναλτι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίσηκε και στο δεύτερο μέρος. Περίπου 15 λεπτά έκανε να περάσει τη σέντρα στο β΄ ημίχρονο η κρητική ομάδα, αλλά και πάλι οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν είχαν καλά τελειώματα. Στο 48΄ Αμπντούν και Τζιμπούρ απέτυχαν να πιάσουν τα σουτ όπως θα ήθελαν μέσα στην περιοχή, ενώ στο 65΄ το μακρινό σουτ του Φετφατζίδη έφυγε λίγο άουτ. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επιβραβεύτηκε στο 81΄ από στημένη φάση. Ο Ορμπάιθ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μέλμπεργκ με γυριστή κεφαλιά άφησε "άγαλμα" τον Σαχσανίδη (1-0).

Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Ντιόγκο, Φετφατζίδης - Γεωργίου, Γαλανόπουλος, Σαχσανίδης, Βερόν

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (74΄ Φέισα), Φουστέρ (46΄ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Αμπντούν (62΄ Ντιόγκο), Τζιμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (87΄ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64΄ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος (74΄ Καμπάνταης).
Keywords
Τυχαία Θέματα