Κύπελλο Ελλάδας (ημιτελικοί, α΄ αγ.): ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-0

20:58 19/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε απόψε ο ΟΦΗ, που νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε στο 69΄ ο Παπάζογλου. Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ομάδα χωρίς ενέργεια ο Παναθηναϊκός,
δεν θύμισε σε τίποτα το σύνολο των τελευταίων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ, χωρίς να παίξει καλή μπάλα, ήταν πιο... δεμένος και βρήκε την ευκαιρία από μία στημένη φάση να πετύχει το γκολ με τον κορυφαίο του σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα και να μπει σε... θέση οδηγού, όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό.

Τα πρώτα 45 λεπτά του ημιτελικού στο «Θ.Βαρδινογιάννης» ήταν από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, που έγιναν έως τώρα στη διοργάνωση. Κακό ποδόσφαιρο, πολλά φάουλ, μηδέν ευκαιρίες και το 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια των προσπαθειών που έκαναν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Καλύτερος... στα σημεία ο ΟΦΗ, ακίνδυνος, όμως, επιθετικά, ενώ οι «πράσινοι» έδειχναν να «βολεύονται» με το μηδέν στην άμυνα.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στον Παναθηναϊκό. Από την ωραία σέντρα του Δώνη στο 67΄, ο Αμπεΐντ γύρισε παράλληλα τη μπάλα αλλά ο Καρέλης δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στη μοναδική φάση που ο Θανάσης Παπάζογλου ξέφυγε από το μαρκάρισμα των παικτών του Παναθηναϊκού βρήκε την ευκαιρία με κεφαλιά, στο 69΄, μετά από το φάουλ του Μιλιάζες, να ανοίξει το σκορ για τους Κρήτες (1-0). Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Παναθηναϊκός στο 74΄, με την καρφωτή κεφαλιά του Σίλντενφελντ να διώχνει σωτήρια με το πόδι ο Φερνάντες.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Φερνάντες / Μέντες

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77΄ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86΄ Στάθης), Παπάζογλου (90+4 Μπανούσης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80΄ Κλωναρίδης), Μέντες (73΄ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπεΐντ, Ατζαγκούν (58΄ Καρέλης), Μπεργκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα