Κολύμβηση-Πανελλήνιο ΟΠΕΝ: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

23:23 11/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Με τον Ολυμπιακό να κατακτά για 54η φορά τον τίτλο, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας στέφθηκε με επιτυχία, ενώ σήμερα τελευταία ημέρα των αγώνων, ξεχώρισε ο πρωταθλητής του Γλαύκου Περιστερίου, Δημήτρης Κουλούρης, ο οποίος με τη νίκη του στα 200μ πρόσθιο με χρόνο
2:13.28 συγκέντρωσε 871 βαθμούς και αναδείχτηκε με αυτή την επίδοση ο καλύτερος κολυμβητής των αγώνων.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Νίκος Γέμελος, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί μια πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα αυτό και οι διαδοχικοί τίτλοι ειναι απόρροια της πολύ σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο, ενώ ακόμη μια παράδοση που διατηρεί είναι ότι έχει στις τάξεις του τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και, κατά συνέπεια, τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες.

Ο προπονητής του Δημήτρη Κουλούρη, ο παλιός πρωταθλητής του προσθίου, Γιάννης Μηλιδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:
«Ο Δημήτρης, πέρα από ένα σπουδαίο ταλέντο, είναι ένας αθλητής κι ένας άνθρωπος, ο οποίος διακρίνεται για τη συνέπειά του, τη θέλησή του και τη σταθερότητα. Μπορείς να δουλέψεις πάρα πολύ εύκολα με το συγκεκριμένο άτομο, ο οποίος κατ εμέ έχει όλες τις προοπτικές να πετύχει ακόμα υψηλότερους στόχους. Όλα τα καλά τώρα αρχίζουν για τον Δημήτρη».Η γενική βαθμολογία
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Ανδρες
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 222 β.
2. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 188
3. ΩΚΕΑΝΟΣ 77

Γυναίκες:
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 181β.
2. Α.Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 98
3. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73’ 74

Γενική βαθμολογία:
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 403β.
2. Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 140
3. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 132
4. ΩΚΕΑΝΟΣ 118

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της διοργάνωσης, υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός, με χαρακτηριστική άνεση, κατέκτησε για μια ακόμη φορά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Ήταν ο κυρίαρχος των αγώνων και, βέβαια, αυτό περνάει σε πρώτη μοίρα. Χαρακτηριστικό της διοργάνωσης ήταν ότι το πρωτάθλημα διοργανώθηκε ποιοτικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην οργάνωσή του και σ’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι οι τοπικοί φορείς, αλλά και οι άνθρωποι του υγρού στίβου της Λαμίας που μόχθησαν πάρα πολύ για την επιτυχία της διοργάνωσης. Μπορεί να δει κανείς την ικανοποίηση στα πρόσωπα των αθλητών και των αθλητριών, τόσο από την διαμονή τους, όσο και από την παρουσία τους στο κολυμβητήριο. Είχαμε επιδόσεις ικανοποιητικές, όχι όμως υψηλές, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο για όλους εμάς που υπηρετούμε το κολύμπι, αφού βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς και είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και, βέβαια, οι περισσότεροι αθλητές ετοιμάζονται για τις διακοπές τους. Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξαν αθλητές και αθλήτριες, νέοι σε ηλικία, που σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της ΚΟΕ, Δημήτρη Σαρακατσάνη: «Σε μια πρωτόπειρη περιοχή από σπουδαίες και μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις, τα πήγαμε θαυμάσια οργανωτικά. Αναφορικά με τις επιδόσεις, δεν ήταν τόσο υψηλές, κάτι αναμενόμενο. Το ελπιδοφόρο της υπόθεσης είναι ότι υπήρξαν νέα παιδιά τα οποία κινούνται αξιόλογα στο χώρο, με πολλές προοπτικές για την εξέλιξή τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα