Κολομβία: Το ΥΠΕΞ ζητά από την Ιταλία να προστατεύσει τον Ζούνιγκα

15:27 8/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ζήτησε από τις ιταλικές Αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια του Χουάν Ζούνιγκα, ο οποίος έκανε το μαρκάρισμα που τραυμάτισε τον Νεϊμάρ και έθεσε τον σούπερ σταρ της εθνικής Βραζιλίας εκτός «μάχης» από το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 28χρονος φουλ-μπακ αγωνίζεται στη Νάπολι, ωστόσο έχουν διατυπωθεί αρκετές απειλές εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τον τραυματισμό που προκάλεσε στον Νεϊμάρ στη διάρκεια του προημιτελικού της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στην «οικοδέσποινα»
Βραζιλία και την Κολομβία. Η FIFA αποφάσισε να μην κινηθεί πειθαρχικά κατά του Ζούνιγκα για το μαρκάρισμα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας υπενθύμισε στους φιλάθλους ότι ο παίκτης έχει ζητήσει συγγνώμη.

Στο μεταξύ, η Νάπολι εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη στήριξή της στον Ζούνιγκα. «Η Νάπολι λυπάται για τον τραυματισμό που υπέστη ο Νεϊμάρ, ο οποίος θα τον εμποδίσει να παίξει (σ.σ. απόψε) στον ημιτελικό με τη Γερμανία» αναφέρουν οι «παρτενοπέι» στην ιστοσελίδα τους και προσθέτουν: «Οι καλύτερες ευχές μας στον Βραζιλιάνο πρωταθλητή για μια ταχεία ανάρρωση. Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ζούνιγκα, ο οποίος έχει δεχθεί άγρια κριτική και έλαβε απειλές όλων των ειδών εξαιτίας ενός φάουλ, το οποίο ήταν ατυχές λόγω των συνεπειών του, αλλά όχι κακόβουλο».

Επίσης, η Νάπολι υπογραμμίζει ότι ο Ζούνιγκα δεν τιμωρήθηκε για το μαρκάρισμα από το διαιτητή του προημιτελικού, στον οποίο η Βραζιλία επικράτησε 2-1, και πως αργότερα απαλλάθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.
Keywords
Τυχαία Θέματα