Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

14:06 16/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ενόψει της αυριανής ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με τη σημερινή 24άωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ειδικότερα, έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειτα από απόφαση της ΚΕΔΕ,
αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
Σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην 24άωρη πανεργατική απεργία. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10:30 στην πλ. Καραϊσκάκη. Στη γενική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Το βράδυ στις 20:30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.
Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή. Σήμερα και αύριο, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24άωρες απεργίες. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα