Κλείνει, μετά από 60 χρόνια, το κτίριο του υπ. Εργασίας στην Πειραιώς

Κλείνει, μετά από 60 χρόνια λειτουργίας, το ιστορικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας της οδού Πειραιώς 40 και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στην οδό Σταδίου 29, όπου πλέον θα βρίσκεται η ενιαία έδρα του υπουργείου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετεγκατάσταση, που αποτελεί μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις, ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά
και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του.

Ακόμη, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας «ενώνει» τις δυνάμεις του -των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης- προκειμένου, με μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα, να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας.

«Το υπουργείο Εργασίας ενώνει τις δυνάμεις του και γυρίζει σελίδα» δήλωσε, αναφερόμενος στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που μεταφέρθηκαν στην οδό Σταδίου 29 θα λειτουργήσουν για το κοινό από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα