Κατσικάρης: Διαφορετική στο Πο η Κροατία, διαφορετικοί κι εμείς

19:23 2/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την αυριανή αναμέτρηση με την Κροατία (21:00), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε πως ο αγώνας της εθνικής ανδρών με τους Κροάτες στο τουρνουά του Πο αυτό το καλοκαίρι δεν αποτελεί... μπούσουλα, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει έκτοτε. Εν γένει δήλωσε ικανοποιημένους με τους Έλληνες διεθνείς, τονίζοντας πάντως πως «μπορούμε ακόμη καλύτερα».

Ο
ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε λέγοντας: «Ερχόμενοι στη Σεβίλη το ζητούμενο ήταν η νίκη σε κάθε παιχνίδι και να δούμε όσα είχαμε δουλέψει και στο παρκέ, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μην πέσουμε θύμα έκπληξης. Νομίζω πως και στα τρία παιχνίδια κάναμε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας, στην άμυνα και στην επίθεση όπου έχουμε περιθώρια βελτίωσης και για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μαζί με αυτό να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Έχουμε καταφέρει, όταν τελειώνει ένα παιχνίδι, να αλλάζουμε το τσιπ και να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια διοργάνωση, είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη είτε δεν παίζουμε καλά ή όταν θα έρθουν κάποιες ήττες. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι από τα κλειδιά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».

Ο Κατσικάρης είχε μόνο θετικά να πει και να καταθέσει για τους παίκτες του και την αφομοίωση της νέας φιλοσοφίας: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 100% που θέλω, ακόμη και μέχρι το τέλος του τουρνουά. Μια διαφορετική φιλοσοφία θέλει χρόνο. Η αφομοίωση από τα παιδιά ήταν εκπληκτική, γιατί, όσο και να θέλει ο προπονητής να βάλει κάτι, αν δεν το καταλάβουν και δεν το εφαρμόσουν οι παίκτες, δεν γίνεται τίποτα. Η ομάδα έχει αφομοιώσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητάμε. Είμαι απαιτητικός, γιατί ξέρω πως μπορούμε ακόμη καλύτερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Η Κροατία είναι ο επόμενος αντίπαλος, ένας αντίπαλος με τον οποίο η εθνική Ελλάδας αναμετρήθηκε στο τουρνουά του Πο στη Γαλλία: «Αυτό το παιχνίδι έγινε με διαφορετικές συνθήκες. Είναι γνωστή η φιλοσοφία του προπονητή, έχουν μια πολύ γεμάτη ομάδα και είναι από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στη διοργάνωση. Έχουν ψηλά γκαρντ με δυνατότητα να πάνε στο χαμηλό ποστ, έχουν δυνατή φροντ λάιν, σε ύψος και ταλέντο. Το ματς στο Πο θα μας βοηθήσει ως εμπειρία. Κι εμείς ήμασταν διαφορετικοί τότε, αλλά και αυτοί. Θα είναι μια διαφορετική κατάσταση αύριο. Εμείς αφοσιωνόμαστε στο κομμάτι του σκάουτινγκ, θα επικεντρωθούμε στα όπλα της Κροατίας και είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και είναι πολύ καλοί δέκτες. Θα προετοιμαστούμε καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση εστιάζοντας στις αδυναμίες που έχουν οι Κροάτες».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε για τη φιλοσοφία της ομάδας σε ό,τι αφορά τον ρυθμό και την προσπάθειά της να τρέξει: «Δεν είναι εύκολο, όταν πας να βάλεις στη φιλοσοφία μιας ομάδας την ταχύτητα, να λειτουργήσει άψογα άμεσα. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που υπάρχουν προβλήματα στις συνεργασίες, αλλά επιμένουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος να παίξει η ομάδα γρήγορα γίνεται για να το ευχαριστηθούμε κι εμείς, άσχετα αν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Θέλω τα παιδιά να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας, αλλά θέλουμε να παίξουμε κι ωραίο μπάσκετ, για μας και για τον κόσμο. Υπάρχουν όμως και φάσεις στο παιχνίδι που παίζουμε καλά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Μας ενδιαφέρει η ταχύτητα, αλλά δεν θα τρέχουμε απερίσκεπτα. Είμαστε ομάδα παντός καιρού. Θα βρεθούν ομάδες που δεν θα μας αφήσουν να τρέξουμε και θα πρέπει να πάμε σε λιγότερες κατοχές. Δεν σημαίνει ότι, επειδή θέλουμε να τρέξουμε, αν δεν τα καταφέρουμε, θα είμαστε χαμένοι».

Γ. Ρέπεσα (προπονητής Κροατίας): Μάχη αύριο με Ελλάδα

"Μάχη" προέβλεψε με την εθνική Ελλάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, Γιάσμιν Ρέπεσα, το αποτέλεσμα της οποίας πιθανόν να κρίνει την πρωτιά του Β΄ ομίλου. Αν και η 4η στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας πέρυσι, Κροατία, ηττήθηκε αναπάντεχα από τη Σενεγάλη χθες είναι μία από τις ισχυρές του ομίλου της Σεβίλης έχοντας ήδη νικήσει την Αργεντινή.

Στη συνέντευξη Τύπου των Κροατών, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, Γιασμίν Ρέπεσα δήλωσε: «Ξέρω καλά τον Φώτη Κατσικάρη. Έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και οι ομάδες του έχουν ένα συγκεκριμένο στιλ. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έδειξε καλό πρόσωπο, αλλά δεν έπαιξε ακόμη κάποιο μεγάλο παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε αύριο με τη δική μας ομάδα τι θα γίνει. Θα είναι μάχη, ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Το παιχνίδι αυτό, σίγουρα θα είναι διαφορετικό από το φιλικό στο Πο, γιατί θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Στη Γαλλία εμείς παίξαμε χωρίς τον Ζόριτς και τον Σίμον και η Ελλάδα χωρίς τον Καλάθη και τον Πρίντεζη. Θα είναι ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι σπουδαία ομάδα, δυνατή και έμπειρη. Η Ελλάδα είναι πιο ομαδική. Πέρυσι, η μπάλα ήταν για αρκετή ώρα στα χέρια του Σπανούλη, φέτος πάει στα χέρια όλων των παικτών. Υπάρχει μια πολύ καλή ομαδική λειτουργία, ως αντίβαρο της απουσίας ενός μεγάλου σταρ, όπως είναι ο Σπανούλης».

Εν συνεχεία επικεντρώθηκε στη δική του ομάδα λέγοντας: «Σίγουρα θα παίξουμε διαφορετικά απ' ό,τι με τη Σενεγάλη. Νομίζω ότι οι παίκτες μου έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμο είναι το ματς. Τα ματς απ με την Ελλάδα είναι συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να είμαστε προσεχτικοί σε όλους τους τομείς. Και τα δυο κομμάτια του παιχνιδιού και η άμυνα και η επίθεση παίζουν σημαντικό ρόλο, θα έλεγα ωστόσο ότι η άμυνά μας πρέπει να είναι περισσότερο ενεργητική».

Από την πλευρά του, ο Αντε Τόμιτς μίλησε αρχικά για τις μάχες που θα δώσει στη ρακέτα με τον Γιάννη Μπουρούση, καθώς οι δυο τους είναι αντίπαλοι στα ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία: «Ναι, τον ξαναβρίσκω μπροστά μου. Θυμάμαι τα φετινά πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος και αισθάνομαι άνετα, που θα τον αντιμετωπίσω. Ελπίζω να υπάρχει η ίδια κατάληξη για την ομάδα μου».

Ο Κροάτης σέντερ εξήγησε πάντως πως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και η νίκη δεν απόρροια μόνο της δουλειάς που κάνει η φροντ λάιν: «Αν ήταν έτσι θα παίζαμε εγώ και ο Μπουρούσης, Η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή αντίπαλος, έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και σίγουρα θα προσπαθήσει να παραμείνει αήττητη. Έχουμε, άλλωστε, τον ίδιο στόχο. Να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου και να βρεθούμε με αβαντάζ στη Μαδρίτη. Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει το σοκ από την ήττα μας κόντρα στη Σενεγάλη και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα».
Keywords
Τυχαία Θέματα