Κ. Άναν: Σοκαρισμένος από τις βιαιότητες στη Συρία

17:25 8/4/2012 - Πηγή: E-Typos
"Σοκαρισμένος" δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο διεθνής απεσταλμένος Κόφι 'Αναν για την "άπαράδεκτη" κλιμάκωση της βίας στη Συρία που παραβιάζει τις εγγυήσεις τις οποίες τού έδωσε η συριακή ηγεσία, την οποία κάλεσε να τηρήσει τις υποσχέσεις της για τερματισμό της αιματοχυσίας.

Ο 'Αναν απηύθυνε έκκληση στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να έχουν σταματήσει κάθε βιαιότητα ως τις 06:00 ώρα Δαμασκού στις 12 Απριλίου, όπως προβλέπει το ειρηνευτικό σχέδιό του.

"Είμαι σοκαρισμένος από τις τελευταίες πληροφορίες
για κλιμάκωση της βίας και των αγριοτήτων σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας που έχουν ως αποτέλεσμα έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό θυμάτων, προσφύγων και εκτοπισμένων. Η κλιμάκωση της βίας αποτελεί παραβίαση των διαβεβαιώσεων που μού δόθηκαν", τόνισε.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, συριακές δυνάμεις πιστές στον προεδρο 'Ασαντ βομβάρδισαν σήμερα περιοχή της επαρχίας Ιντλέμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Οι δυο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για κλιμάκωση των επιθέσεων ενόψει της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός
Keywords
Τυχαία Θέματα