Ιταλία-ναυάγιο: Στην Κατάνη το πλοίο "Γκρεκάλε", με 17 σορούς και 206 επιζώντες

00:18 14/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Το πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού «Γκρεκάλε» μετέφερε απόψε τις σορούς των 17 θυμάτων και τους 206 διασωθέντες του ναυαγίου – το οποίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα εκατό ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα – στην Κατάνη, στη Σικελία.

Νεκροί είναι τρεις άνδρες, δώδεκα γυναίκες και δυο κοριτσάκια, το ένα μόλις έξι μηνών και το δεύτερο ενός έτους.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων επίδοξων μεταναστών. Φωτογραφίες του πλεούμενου λίγο πριν βυθιστεί που τραβήχτηκαν από την ιταλική
πολεμική αεροπορία και την ακτοφυλακή βάσει υπολογισμών δείχνουν ότι το σκάφος αυτό δεν ξεπερνούσε τα δώδεκα μέτρα μήκος.

Η δημόσια τηλεόραση Rai εκτιμά κατά συνέπεια ότι ο συνολικός αριθμός των επιβατών δεν υπερέβαινε τους 250.

Στους επιζώντες συγκαταλέγονται και δεκαέξι ανήλικοι.

Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στην Κατάνη, η ιταλική αστυνομία εντόπισε και ανέκρινε δυο νεαρούς Αιγύπτιους οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην οργάνωση των δουλεμπόρων που οργάνωσε το «ταξίδι θανάτου» αυτό.

Η εισαγγελία της πόλης της Σικελίας διεξάγει έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και υπόθαλψης λαθρομετανάστευσης.

«Η ιταλική ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum πρέπει να γίνει πανευρωπαϊκή. Μόνον ανοίγοντας θαλάσσιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε την πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην νότια Ευρώπη προστατεύοντας την ζωή και την αξιοπρέπειά τους» δήλωσε ο Φραντσέσκο Ρόκα, πρόεδρος της Ιταλικής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Keywords
Τυχαία Θέματα