Ισπανία: Nεκρή βρέθηκε μαζί με τον σύντροφο της πρώην βολεϊμπολίστρια

21:08 27/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 22.25

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό κοντά στη Μούρθια δολοφονήθηκε και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τους δύο Ολλανδούς που αγνοούνταν, την πρώην πρωταθλήτρια της πετοσφαίρισης Ίνγκριντ Βίσερ και του συντρόφου της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Όλα τα «εξωτερικά στοιχεία» συνηγορούν ότι πρόκειται για το ζευγάρι που αγνοείτο από τις 13 Μαΐου, όμως η αστυνομία –που ήδη έχει συλλάβει τρία πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση αυτή—αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού προκειμένου να επιβεβαιώσει
την ταυτότητά τους, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μούρθια Θιρίλο Ντουράν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εκείνο που είναι σαφές, είναι πως πρόκειται για έναν βίαιο θάνατο», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως οι εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος του Ολλανδού δικαστή.

«Υπάρχει ένα σοβαρό επίπεδο βίας στους θανάτους αυτούς», υπογράμμισε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του διπλού φονικού, για το οποίο οι ερευνητές έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται σε ενδεχόμενο ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός εγκλήματος», επεσήμανε από την πλευρά του ο έπαρχος της Αυτόνομης Περιοχής της Μούρθια Χοακίν Μπασκουνιάνα.

Η 35χρονη Βίσερ, η οποία αγωνίσθηκε στο διάστημα 2009-11 στην ομάδα βόλεϊ της Μούρθιας και ο σύντροφός της Λόντεβικ Σεβεράιν, 57 ετών, είχαν μεταβεί στην περιοχή για να επισκεφθούν μία κλινική ειδικευμένη στην τεχνητή γονιμοποίηση, επίσκεψη η οποία είχε προγραμματισθεί για τις 14 του μηνός. Από τις 13 Μαΐου αγνοούνται, καθώς από την ημέρα εκείνη δεν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους.

Η αστυνομία είχε ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους από τις 17 Μαΐου και το ενοικιασμένο αυτοκίνητο του ζεύγους, που πιθανότατα είχε εγκαταλειφθεί στο σημείο εκείνο την ημέρα της εξαφάνισής τους, εντοπίσθηκε στις 22 Μαΐου σε οδό της Μούρθιας.

Τελικώς, οι σοροί ενός άνδρα και μίας γυναίκας ανακαλύφθηκαν χθες, θαμμένες σε έναν οπωρώνα με λεμονιές. Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην περιοχή της Βαλένθιας, ένας 46χρονος Ισπανός, και δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 47 και 60 ετών.

Ενημέρωση 20.33

H 35άχρονη πρώην διεθνής με την Εθνική ομάδα βόλεϊ της Ολλανδίας, Ίνγκριντ Βίσερ, που μέτρησε 514 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των «οράνιε» δημιουργώντας ρεκόρ, και ο σύντροφός της, ο 57άχρονος Λούντβικ Σεβερέιν, βρέθηκαν νεκροί από την ισπανική αστυνομία χθες το βράδυ στο Αλκέριας, ένα χωριό που απέχει 12 χλμ. από τη Μούρθια, στην περιφέρεια της Βαλένθια.

Το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί στις 13 Μαΐου. Η Βίσερ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την Ολλανδία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1995 και το ασημένιο το 2009, συμμετείχε σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ στη διάρκεια της καριέρας της αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα στην Ισπανία, με τις Μούρθια, Τενερίφη και Λας Πάλμας, πριν την ολοκληρώσει στο Αζερμπαϊτζάν με την Μπακού.

Η ισπανική αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρία άτομα, ως ύποπτα για τη δολοφονία. Οι συγγενείς του ζεύγους, που ζούσε στο Άμστερνταμ, δεν είχαν καμία είδηση από αυτούς για δύο εβδομάδες, αφότου η 35άχρονη και ο 57άχρονος ταξίδεψαν στη Μούρθια, στις 12 Μαΐου.

Την επόμενη ημέρα εθεάθησαν για τελευταία φορά, σε ένα εστιατόριο. Στις 14 Μαΐου θα έπρεπε να μεταβούν για μια εξέταση της Βίσερ (για τη γονιμότητα) σε κλινική της πόλης, όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Η καταγγελία της οικογένειας προκάλεσε την έρευνα της ισπανικής αστυνομίας, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να συλληφθούν, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, ένας 36χρονος Ισπανός πολίτης και δύο Ρουμάνοι, 47 και 60 ετών.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν τους τρεις υπόπτους του διπλού φόνου με το οργανωμένο έγκλημα της διακίνησης ναρκωτικών. Οι Αρχές εικάζουν ότι το ζευγάρι σκοτώθηκε σε ένα σπίτι στην πόλη Μολίνα ντε Σεγούρα, ενώ τα σώματά τους βρέθηκαν θαμμένα σε βάθος 50 μέτρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα