ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης

17:48 17/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη ούτε να έχουν γνωστοποιηθεί πληροφορίες για την ταυτότητα ή την προέλευση των δραστών άρχισε σήμερα η τρίτη ημέρα ερευνών για τη διπλή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί σε έναν ή πολλούς υπόπτους που κουβαλούσαν βαριές τσάντες ή σακίδια στον τόπο των επιθέσεων. Οι επιθεωρητές φέρονται να έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας, ωστόσο ακόμα δεν είναι γνωστό αν οι δράστες ήταν αμερικανοί οι ξένοι.

Η
διπλή επίθεση της Δευτέρας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 176, ήταν η χειρότερη σε αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ένα μέρος της διαδρομής του μαραθωνίου και η γύρω περιοχή παραμένουν αποκλεισμένες, καθώς οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να ψάχνουν για στοιχεία.

Χθες, ο επικεφαλής των ερευνών του FBI Ρίτσαρντ Ντελόριερς ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης ήταν κομμάτια μαύρου νάιλον, πιθανώς από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θραύσματα από σφαιρίδια και καρφιά, και πιθανώς τα υπολείμματα χύτρας ταχύτητας.

Μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες του FBI δεν έχουν καταφέρει να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των αυτοσχέδιων βομβών, οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Τα θραύσματα που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης έχουν αποσταλεί στο εργαστήριο του FBI στο Κουόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να προσδιοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα