ΗΠΑ: Λιτές εκδηλώσεις για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

19:46 11/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Η ηγεσία και ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών τιμούν σήμερα τους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Λιτές εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων πραγματοποιήθηκαν στα τρία μέρη όπου κατέπεσαν τα τέσσερα αεροπλάνα (δύο στους δίδυμους πύργους στο Μανχάταν, ένα στο Πεντάγωνο και ένα στην περιοχή Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνια) που είχαν καταληφθεί από τους αεροπειρατές της Αλ Κάιντα.
Μπροστά στο Εθνικό Μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε
και φέτος η καθιερωμένη πια τελετή με την ανάγνωση των ονομάτων όλων των θυμάτων από συγγενικά τους πρόσωπα και χωρίς καμία πολιτική ομιλία. Στους μεγάλους τοίχους του μνημείου με τους καταρράχτες είναι χαραγμένα τα ονόματα των νεκρών, ανάμεσά τους και αρκετά ελληνικά.
Στις 8:46 το πρωί (τοπική ώρα), τη στιγμή που έντεκα χρόνια πριν προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο στον έναν από τους δίδυμους πύργους, μια μικρή ασημένια καμπάνα χτύπησε πένθιμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ διέκοψαν για λίγο την προεκλογική τους εκστρατεία για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις μνήμης. Ο πρόεδρος Ομπάμα και η σύζυγός του τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο Λευκό Οίκο και στη συνέχεια μετέβησαν στο Πεντάγωνο, όπου έγινε επιμνημόσυνη τελετή.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται στη Νεβάδα, όπου παρέστη σε εκδήλωση στήριξης των αμερικανικών στρατευμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα