ΗΠΑ: Δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων στους δύο υποψήφιους

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε για την προεκλογική του εκστρατεία 170 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο, ποσό ρεκόρ για τον ίδιο, όμως μικρότερο από τα 181 εκατομμύρια που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ρόμνεϊ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διαθέτουν αυτή τη στιγμή απόθεμα ύψους 191 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας
του υποψηφίου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφήμισή του μέχρι τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Το ένα τέταρτο του ποσού που συγκέντρωσε ο Ρόμνεϊ (43 εκατομμύρια) προήλθε από δωρεές μικρότερες των 250 δολαρίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Την ώρα που 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσφέρει χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα, με το 98% των δωρεών να είναι μικρότερες των 250 δολαρίων, ο Ρόμνεϊ έχει λάβει περίπου ένα εκατομμύριο δωρεές μικρότερες των 250 δολαρίων. Με αυτό τον τρόπο υπογραμμίζεται η υπεροχή των Δημοκρατικών στους μικρούς δωρητές και η επιτυχία των Ρεπουμπλικάνων στους συντηρητικούς, πλούσιους.
Keywords
Τυχαία Θέματα