ΗΠΑ: Άνοδος 72 σεντς, για τα φορτία άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου

01:09 25/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι τιμές για την άμεση παράδοση φορτίων πετρελαίου αυξήθηκαν, σήμερα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την ανανεωμένη αισιοδοξία των παραγόντων της αγοράς ότι η καλή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας θα δικαιολογήσει τη σταθερή ζήτηση στο κοντινό μέλλον για το προϊόν και την ταυτόχρονη ενημέρωση για τρείς θετικούς οικονομικούς δίκτες, με προέλευση την Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
'Ετσι, για την άμεση παράδοση το βαρέλι του ελαφρού αργού πετρελαίου
αποτιμήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη στα 95,65 δολάρια, με άνοδο ημέρας τα 72 σεντς.
"Ιδίως οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες που ανακοινώνει η Κίνα είναι πολύ καλοί την ώρα, μάλιστα, που βελτιώνεται το σκηνικό για όλη την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Μάικλ Λιντς, της "Στρατηγικής έρευνας για την οικονομία και την ενέργεια". Ο αναλυτής αναφερόταν, ιδίως, στον αυξημένο τον Ιανουάριο δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, ο οποίος παρουσίασε τη μεαλύτερη μηνιαία αύξηση της διετίας, σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο. "Κατανάλωσε πολύ πετρέλαιο η Κίνα, τα 10 τελευταία έτη, οι θετικοί οικονομικοί δείκτες από εκεί καλυτερεύουν λοιπόν το κλίμα στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά", εξήγησε ο κ. Λιντς.
Θετικά υποδέχεται η αμερικανική πετρελαϊκή αγορά το ότι τα νέα επιδόματα ανεργίας είναι τώρα στις ΗΠΑ "σε χαμηλό πενταετίας" (για την προηγούμενη εβδομάδα).Καλός είναι τέλος ο τελευταίος δείκτης ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στην ευρωζώνη - ο καλύτερος του 10μήνου- "οιωνός ότι η συρρίκνωση οικονομιών στην ευρωζώνη μπορεί, άμεσα, να επιβραδυνθεί" όπως αποφάνθηκε από την πλευρά του ο Κρις Λόου, του FTN Financial.
Keywords
Τυχαία Θέματα