ΗΠΑ: Αμοιβή 10 εκατ. δολαρίων για τη σύλληψη του ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης

16:15 3/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν στον κατάλογο των πλέον καταζητουμένων τρομοκρατών τον αρχηγό μιας πακιστανικής οργάνωσης που κατηγορείται για τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, για τη σύλληψη του οποίου προσφέρουν 10 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει σήμερα ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Χαφίζ Μοχάμεντ Σαΐντ, ιδρυτής και ηγέτης της οργάνωσης Λάσκαρ-ε-Τάιμπα (LeT), ο οποίος εμφανίζεται δημοσίως τακτικά στο Πακιστάν, είναι πλέον μαζί
με τον αρχηγό των Αφγανών Ταλιμπάν μουλά 'Ομαρ (10 εκ. δολάρια η αμοιβή για τη σύλληψή του) ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο από την Ουάσινγκτον, μετά τον αιγύπτιο ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι (με αμοιβή 10 εκ. δολάρια για τη σύλληψή του).

Η ανακοίνωση αυτή, την οποία έκανε από την Ινδία η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, επιβεβαιώθηκε στην αμερικανική κυβερνητική ιστοσελίδα Rewards for Justice, όπου η Ουάσινγκτον δημοσιοποιεί τα ονόματα των ανθρώπων που καταζητεί.

Η Rewards for Justice υπενθυμίζει ότι ο Σαΐντ θεωρείται "ύποπτος για την οργάνωση πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων η επίθεση στο Μουμπάι το 2008 που στοίχισε τη ζωή σε 166 ανθρώπους, ανάμεσά τους έξι αμερικανοί πολίτες".

Το Πακιστάν, το οποίο είχε θέσει τον Χαφίζ Σαΐντ σε περιορισμό κατ' οίκον ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, τον άφησε ελεύθερο το 2009, μέτρο που επικύρωσε τον επόμενο χρόνο το Ανώτατο Δικαστήριο λόγω απουσίας στοιχείων που θα δικαιολογούσαν την κράτησή του.

Η JuD, μια από τις πιο σημαντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής, αρνείται κάθε ανάμιξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Οπως και η LeT, εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα