Η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,3242 δολάρια

18:55 8/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Σημαντική ενίσχυση καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ ανέκαμψε σήμερα μετά από πέντε μέρες συνεχούς υποχώρησης και διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3261 δολάρια από το επίπεδο των 1,3143 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3242δολ.

Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στο κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής
των ελληνικών ομολόγων (PSI). Λίγες ώρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν καλύψει περίπου το 60% του στόχου των 206 δισ. ευρώ προσφέροντας για ανταλλαγή ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 124 δισ. ευρώ. Συνακόλουθα φαίνεται ότι επιτυγχάνεται τόσο η απαραίτητη απαρτία για την έγκριση του PSI (51%) όσο και το ποσοστό που απαιτείται (66% των συμμετεχόντων) για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης CACs.

Στην ενίσχυση του ευρώ συνέβαλαν και οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι ο οποίος ερωτηθείς για τη κρίση χρέους ανέφερε ότι διαφαίνονται σημάδια σταθεροποίησης.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ.

Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς - μία ημέρα πριν
Keywords
Τυχαία Θέματα