Η εκστρατεία Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί συγκέντρωσαν 43,6 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο

15:01 16/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η εκστρατεία για την επανεκλογή του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κι οργανώσεις του Δημοκρατικού κόμματος οι οποίες συνδέονται με αυτήν ανακοίνωσαν ότι συγκέντρωσαν 43,6 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, ποσό συγκριτικά μειωμένο σε σχέση με τον Μάρτιο, παρά την έναρξη της εντατικής προεκλογικής εκστρατείας εναντίον του Μιτ Ρόμνεϊ, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Το 98% των δωρεών που έγιναν στην εκστρατεία Ομπάμα
ήταν μικρότερες από 250 ευρώ τον Απρίλιο και κατά μέσο όρο οι δωρεές ήταν της τάξης των 50 δολαρίων, ανέφερε η εκστρατεία σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε μέσω του Twitter.
Πάνω από 437.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ συνέδραμαν στην εκστρατεία του Ομπάμα τον περασμένο μήνα και πάνω από 169.000 το έκαναν για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Συνολικά, 2 εκατομμύρια πολίτες είχαν συνεισφέρει στην εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα ως αυτή την εβδομάδα.
Η εκστρατεία του Ομπάμα και οι οργανώσεις των Δημοκρατικών που συνδέονται με αυτήν είχαν συγκεντρώσει 53 εκατ. δολάρια τον Μάρτιο.
Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του Ομπάμα να συνεισφέρουν περισσότερα, ο επικεφαλής της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, ο Τζιμ Μεσίνα, έκανε μια αναφορά στα ποσά που δαπανώνται από τους Ρεπουμπλικάνους για να κερδίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου. Από τον Οκτώβριο, τόνισε, έχουν επενδυθεί 57 εκατ. δολάρια σε αρνητική διαφήμιση εναντίον του Ομπάμα.
Ο Ομπάμα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έκανε μια "προσωπική" τοποθέτηση υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, συμμετείχε σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο σπίτι του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, όπου τελικά εισπράχθηκαν 15 εκατ. ευρώ. Πάντως οι όποιες συνέπειες από την δήλωσή του αυτή δεν αναμενόταν να φανεί στις συνεισφορές του Απριλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα