Η δημοτικότητα του Ντ. Κάμερον, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 2010

14:10 5/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η δημοτικότητα του Ντέιβιντ Κάμερον έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δύο εβδομάδες αφότου μια σειρά από γκάφες και ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης έπληξαν την εικόνα του βρετανικού συντηρητικού κόμματος.

Μόλις το 30% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Κάμερον θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ανάμεσα στους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της Βρετανίας, προκύπτει
από την δημοσκόπηση που διενήργησαν την Τρίτη και την Τετάρτη η εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov και η εφημερίδα Sun.

Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο από τις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2010 που έφεραν τον Κάμερον στην εξουσία ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού με εταίρο το μικρότερο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Πολλοί θεωρούν ότι οι τελευταίες δύο εβδομάδες είναι οι πλέον καταστροφικές για τον Κάμερον και το κόμμα του μετά την μυστική ηχογράφηση μεγάλου χρηματοδότη που ακούγεται να προσφέρει πρόσβαση στον πρωθυπουργό σε αντάλλαγμα για χρήματα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα επιβάλλει έναν "Φόρο Ηλικιωμένων" στους συνταξιούχους που καλούνται να πληρώσουν για τις φοροελαφρύνσεις των πλουσίων.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να εφησυχάζει από το γεγονός ότι ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ απέτυχε να καρπωθεί τα οφέλη της κρίσης καθώς ο αριθμός εκείνων που θεωρούν ότι θα ήταν ιδανικός για πρωθυπουργός αυξήθηκε μόνο κατά μια ποσοστιαία μονάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες φθάνοντας στο 19%.

Το ποσοστό του ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ εξακολουθεί να είναι χαμηλό και βρίσκεται στο 5%, μειωμένο κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν ποιός θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός -το υψηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του 2010- που απεικονίζει την γενικότερη δυσαρέσκεια των Βρετανών απέναντι στα μεγάλα κόμματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα