Η Χ. Κλίντον θα επισκεφθεί την Αίγυπτο

19:51 27/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την Αίγυπτο μετά την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανέφεραν σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγές από το Κάιρο.
Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν διευκρινίστηκε.
Ο Μόρσι πιθανότατα θα ορκιστεί το Σάββατο και θα γίνει έτσι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου μετά
την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνομιλίες που θα έχει η Κλίντον στην Αίγυπτο θα επικεντρωθούν στις αμερικανική οικονομική βοήθεια προς τη χώρα και στη λειτουργία των αμερικανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Πέρσι οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν και δίκασαν 43 μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και 19 Αμερικανούς.
Από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται, η Κλίντον συνεχάρη τον Μόρσι για την εκλογή του, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Αίγυπτο. Επισήμανε όμως ότι οι εκλογές ήταν "μόνο η αρχή της σκληρής δουλειάς" που πρέπει να γίνει στη χώρα για τον εκδημοκρατισμό της, για το σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος και την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης.
"Μέχρι τώρα, έχουμε ακούσει ορισμένες πολύ θετικές διακηρύξεις" από τον Μόρσι, όπως την υπόσχεσή του ότι θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αιγύπτου. "Κατά την άποψή μας, αυτό συμπεριλαμβάνει και την ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ", πρόσθεσε η Κλίντον.
Αναφερόμενη στον πανίσχυρο αιγυπτιακό στρατό που κυβερνά τη χώρα, η Κλίντον του έπλεξε το εγκώμιο επειδή, όπως είπε, "διευκόλυνε τις ελεύθερες, αξιόπιστες και δίκες εκλογές".
Keywords
Τυχαία Θέματα