Γερμανοί βουλευτές δωροδοκήθηκαν για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα

14:01 19/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Αμοιβή ύψους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ έλαβαν δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από την εταιρεία Krauss-Maffei-Wegmann, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι φερόμενες δωροδοκίες συνδέονται με ύποπτες συμφωνίες του ομίλου εξοπλιστικών του Μονάχου στην Ελλάδα.


«Η KMW πλήρωσε κρυφά σε μια εταιρεία συμβούλων δύο πρώην βουλευτών του SPD την περίοδο 2000-2005 πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι «αυτό αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας σχετικά με δύο συμφωνίες για τεθωρακισμένα». Αφορμή της έρευνας, την οποία ζήτησε η ίδια η KMW, ήταν υποτιθέμενες δωροδοκίες σε συμφωνίες με την Ελλάδα.

Ο όμιλος, συνεχίζει το δημοσίευμα, πούλησε την τελευταία δεκαετία τεθωρακισμένα τύπου προς την Αθήνα Leopard -2 και οβιδοβόλα αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η προετοιμασία και η σύναψη της συμφωνίας για τα τεθωρακισμένα έγιναν ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια, στα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, οι δύο πολιτικοί της SPD, Ντάγκμαρ Λουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, έλαβαν από την KMW, μέσω εταιρείας με το όνομα «BFS», την αμοιβή ύψους εκατομμυρίων ευρώ. «BFS» σημαίνει «Γραφείο Συμβούλων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη» εξηγεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Λουκ ήταν μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής από το 1980 ως το 1990 και είχε ήδη τότε εξαιρετικές διασυνδέσεις με την Ελλάδα, ενώ ο κ. Στάινερ ήταν μέλος του Κοινοβουλίου από το 1980 ως το 1994 και υπήρξε κατά καιρούς αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα