Γερμανία: Ένα ακόμη πρόβλημα για την Deutsche Bank

03:24 5/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Γερμανοί εισαγγελείς κατονόμασαν σήμερα τον Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους της Deutsche Bank, ως έναν από τους υπόπτους στην υπόθεση της διαμάχης σχετικά με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης Kirch, γεγονός που μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τον κατάλογο των νομικών προβλημάτων της τράπεζας.

Η Ντόιτσε Μπανκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι
είναι βεβαία πως ο Φίτσεν θα απαλλαγεί από τους εισαγγελείς του Μονάχου, οι οποίοι ανέφεραν πως ερευνούν εάν έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες στο πλαίσιο μίας προσφυγής των κληρονόμων του Λέο Κιρς, που κατηγορούν την τράπεζα ότι υπονόμευσαν την επιχείρηση.

Το σημαντικότερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας ήδη έχει βρεθεί αντιμέτωπο με σειρά ερευνών εισαγγελικών λειτουργών και ρυθμιστικών φορέων, περιλαμβανομένων αυτών για την χειραγώγηση των επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor, στο οποίο βασίζεται τεράστιος όγκος συναλλαγών παγκοσμίως. Η DB ήδη έχει εγγράψει μια πρόβλεψη για νομικά έξοδα ύψους 1,2 δισεκατ. ευρώ μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Πέραν του κόστους αυτού, οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο η διεύθυνση της τράπεζας να αποσπαστεί από το χειρισμό των νομικών υποθέσεων αυτών αντί να αφοσιώνεται στην διαχείριση των καθημερινών της δραστηριοτήτων.

Ο Λέο Κιρς είχε υποστηρίξει ότι το 2002 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Ντόιτσε Μπανκ, Ρολφ Μπρόιερ, έδωσε το έναυσμα για την διαδικασία που τελικά οδήγησε στην πτώχευση τον όμιλο επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης που του ανήκε, αμφισβητώντας σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το αξιόχρεό του.

Πέρυσι ένας δικαστής του Μονάχου είχε αποφανθεί ότι ο Κιρς υπέστη ζημίες η αξία των οποίων κυμαίνεται από τα 120 εκατ. ευρώ έως και το 1,5 δισεκ. ευρω. Το τελικό ποσό της αποζημίωσης δεν έχει επιδικαστεί έως και σήμερα.

Το συμβόλαιο του Φίτσεν ανανεώθηκε έως το 2017 την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι είναι «απολύτως πεπεισμένη ότι αυτή η υποψία θα αποδειχθεί ανυπόστατη».
Keywords
Τυχαία Θέματα