Γερμανία: Δυσαρέσκεια για σχόλια του Τζον Μακέιν κατά της Α. Μέρκελ

20:03 2/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Πολλοί Γερμανοί βουλευτές εξέφρασαν σήμερα τη δυσαρέσκειά τους για την "κακεντρεχή" επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινκτον.

Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος κατήγγειλε τη "συμβιβαστική" στάση που όπως υποστηρίζει τηρούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέναντι στη Ρωσία
και έκανε λόγο για "έλλειψη ηγεσίας" που τους χαρακτηρίζει καθώς, όπως είπε, βρίσκονται υπό την επιρροή του "γερμανικού βιομηχανικού συμπλέγματος".

Ένας άλλος Γερουσιαστής, ο Τζεφ Σέσιονς, είπε από την πλευρά του ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τηρήσουν μια "πιο σαφή και πιο ενωμένη" στάση.

Η κατηγορία ότι η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που υπαγορεύεται από τη βιομηχανία της χώρας είναι "κακεντρεχής και παράλογη" δήλωσε στον ιστότοπο του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ ο Καρλ-Γκέοργκ Βέλμαν, βουλευτής του συντηρητικού κόμματος CDU της Μέρκελ. "Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να διατηρήσουμε την ειρήνη στην Ευρώπη και τη συμμαχία της Δύσης σε μια δύσκολη κατάσταση. Η καγκελάριος ιδιαίτερα κάνει πολλά πράγματα για αυτό", τόνισε.

Η εφημερίδα Μπιλντ από την πλευρά της έγραψε ότι ο Μακέιν επιτέθηκε στη Μέρκελ με "χοντροκομμένα" σχόλια.

Σκληρή στάση απέναντι στον Αμερικανό γερουσιαστή τήρησε και ο Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Ρολφ Μούτσενιχ. "Ο Μακέιν αισθάνεται ότι η θέση του είναι αδύναμη επειδή η πολιτική του περιορισμού και του επανεξοπλισμού απέναντι στη Ρωσία είναι πολύ αμφιλεγόμενη, ακόμη και στις ΗΠΑ", εξήγησε.

Η ουκρανική κρίση αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα η Μέρκελ και ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα