Γαλλία-ΥΠΕΣ: Δεκάδες "Μοχάμεντ Μεράχ" υπάρχουν στη χώρα

13:51 7/12/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν "αναμφίβολα δεκάδες" Μοχάμεντ Μεράχ στη Γαλλία, αναφερόμενος στον τζιχαντιστή που δολοφόνησε επτά ανθρώπους, μεταξύ τους τρία εβραιόπουλα, το Μάρτιο του 2011.
"Η τρομοκρατική απειλή χτύπησε τη Γαλλία τον περασμένο Μάρτιο", δήλωσε χθες βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο France
2.
"Η απειλή υπάρχει στο εξωτερικό", πρόσθεσε επικαλούμενος το Μαλί και το Αφγανιστάν, "αλλά υπάρχει και μια εσωτερική απειλή".
Στην ερώτηση: πόσοι Μοχάμεντ Μεράχ μπορεί να υπάρχουν στη Γαλλία, ο Βαλς απάντησε: "αναμφίβολα υπάρχουν δεκάδες", "ήδη εδώ και πολλά χρόνια".
"Ένας ορισμένος αριθμός ατόμων υπό την κυριαρχία αιρέσεων" καθώς και "δίκτυα σαλαφιστών που σχηματίζουν οι νέοι αυτοί που διακατέχονται από μίσος για τις αξίες της Γαλλίας και τους εβραίους".
"Πρέπει να ενεργούμε μέσω των υπηρεσιών Πληροφοριών και δεν θα διστάσω να απελάσω αυτούς τους αυτόκλητους ιμάμηδες που εκφωνούν ομιλίες κατά των αξιών μας και κατά των γυναικών", είπε.
Ο Μοχάμεντ Μεράχ, ένας μικροκακοποιός εξτρεμιστής που ζούσε σε λαϊκές συνοικίες της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία σκότωσε στο όνομα του "τζιχάντ", του "ιερού πολέμου" των ισλαμιστών, τρεις αλεξιπτωτιστές και αργότερα τρία παιδιά και έναν δάσκαλο σε εβραϊκό σχολείο στο διάστημα 11 με 19 Μαρτίου στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, άλλη πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά στις 22 Μαρτίου.
Ένας αθίγγανος που ασπάστηκε το Ισλάμ συνελήφθη την Τρίτη στη νοτιοδυτική Γαλλία και έχει τεθεί υπό κράτηση στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό συνεργών που μπορεί να είχε ο Μεράχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα