Γαλλία-Τουλούζη: Ο Μ. Μέραχ αντιστάθηκε και σκοτώθηκε

14:20 22/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Μοχαμέντ Μεράχ ύποπτος ως δράστης επτά δολοφονιών στην περιοχή της Τουλούζης είναι νεκρός, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το διαμέρισμά του όπου είχε οχυρωθεί εδώ και δύο ημέρες .

Προηγουμένως, η είδηση είχε μεταδοθεί και από τον ασύρματο της γαλλικής αστυνομίας.

Πηγές της γαλλικής αστυνομίας δήλωσαν ότι ο Μοχαμέντ Μεράχ σκοτώθηκε αφού αντιστάθηκε στα μέλη των επίλεκτων δυνάμεων Raid που πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμά του.

Κατά την ανταλλαγή πυρών -300 κάλυκες
συνολικά- τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί , ο ένας "αρκετά σοβαρά".

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος είχε οχυρωθεί στο μπάνιο του διαμερίσματος περιμένοντας τους αστυνομικούς, όπου και σκοτώθηκε.

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι ο ύποπτος σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο του μπάνιου του διαμερίσματός του, όπου είχε οχυρωθεί περιμένοντας τους αστυνομικούς με τα όπλα στα χέρια.

"Χθες το βράδυ, η τελευταία μας επαφή με τον δολοφόνο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητά του. Είπε ότι δεν θα παραδοθεί, και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς, εάν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν. Τα μέλη της Raid εισήλθαν στο διαμέρισμα από την πόρτα και τα παράθυρα...Τη στιγμή που τα μέσα ανίχνευσης διείσδυσαν στο μπάνιο, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί με σφοδρότητα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τελικά, ο Μοχαμέντ Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο με ένα όπλο στα χέρια και συνεχίζοντας να πυροβολεί. Τον βρήκαμε νεκρό στο έδαφος".

Σήμερα το πρωί , ο υπουργός Εσωτερικών είχε πει ότι οι γαλλικές αρχές επεδίωκαν να τον συλλάβουν ζωντανό για να προσαχθεί στη δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι από χθες το βράδυ ο Μοχαμέντ Μεράχ είχε σκληρύνει τη στάση του και έλεγε ότι "θέλει να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια".
Keywords
Τυχαία Θέματα