Γαλλία: Σύγχυση με την σύλληψη ή όχι, του υπόπτου των 7 δολοφονιών

16:55 21/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16.25

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν διέψευσε ότι έχει συλληφθεί ο ύποπτος για τις δολοφονίες τριών παιδιών, τριών στρατιωτών και ενός ραββίνου στη νοτιοδυτική Γαλλία.

"Ο Κλοντ Γκεάν διαψεύδει τη σύλληψη του υπόπτου", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού, Πιερ-Ανρί Μπραντέ.

Ο ύποπτος παραμένει ταμπουρωμένος σε ένα
διαμέρισμα, περικυκλωμένος από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο ενός από τους αδελφούς του 23χρονου Μοχάμεντ Μέραχ.

Το όχημα στο οποίο εντοπίστηκαν οι εκρηκτικές ύλες ανήκει στον αδελφό του Μέραχ ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τι είδους ήταν τα εκρηκτικά αυτά.

Πως εξελίχθηκε η επιχείρηση σύλληψης του φερόμενου ωε δράστη των επιθέσεων στην Τουλούζη

Η εντολή για την έφοδο του ειδικού σώματος RAID της γαλλικής αστυνομίας στο πενταόροφο κτίριο στη ήσυχη γειτονιά της Τουλούζης δόθηκε στις τρείς και δέκα τα χαράματα, αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Με το που κτύπησαν όμως την πόρτα του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν καταιγισμό πυρών μέσα από την πόρτα, με συνέπεια τον τραυματισμό τριών εξ αυτών.

Ο δράστης που άνοιξε πυρ είναι ο Μοχάμεντ Μέραχ (ή Μοαμέντ Μερά), είναι 24 ετών, γάλλος υπήκοος αλγερινής καταγωγής και υποστηρικτής της Αλ Κάιντα στο όνομα της οποίας διέπραξε τις δολοφονίες σε Τουλούζη και Μοντομπάν, όπως φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος.

Κατά πληροφορίες, στη σύγκρουση τραυματίσθηκε και ο αδελφός του Άμπντελ Καντέρ ο οποίος συνελήφθη.

Ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του, διαθέτοντας ένα πραγματικό οπλοστάσιο αποτελούμενο από ένα μικρό πολυβόλο, ένα ημιαυτόματο Καλάσνικοφ και πολλά άλλα μικρότερα όπλα, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού, αρνήθηκε να παραδοθεί, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το τετράγωνο.

Ειδική υπηρεσία έκοψε το γκάζι στην περιοχή, από φόβο έκρηξης, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι του κτιρίου υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις πεντέμισι ακούστηκε νέος καταιγισμός ριπών, στις εννέα το πρωί όμως, ο φερόμενος ως δράστης των φονικών της Τουλούζης πέταξε από το παράθυρό του ένα πιστόλι σε ένδειξη καλής θέλησης, ζητώντας ως αντάλλαγμα να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Έτσι ξεκίνησε η πολύωρη διαπραγμάτευση. Υποσχέθηκε ότι θα παραδοθεί το απόγευμα, πριν όμως ήθελε να μιλήσει για τις πράξεις του.

Με δεδομένο ότι προτεραιότητα της αστυνομίας είναι να συλληφθεί ζωντανός, δεν έγινε νέα έφοδος μέσα στο πρωινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα