Γ. Σαρρής: Κατασταλτική και προληπτική η τιμωρία του Κατίδη

14:52 19/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Την απόφαση της ΕΠΟ να αποκλείσει δια βίου από τις εθνικές ομάδες, μετά τον επίμαχο πανηγυρισμό του στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βέροια, υπερασπίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM", τόνισε ότι η απόφαση αυτή είχε κατασταλτικό, αλλά και προληπτικό χαρακτήρα, ενώ στάθηκε και στην εσωτερική και διεθνή κατακραυγή
που προκάλεσε η χειρονομία του νεαρού ποδοσφαιριστή.

«Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μία ναζιστική χειρονομία, δεν ήταν μία απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα», τόνισε ο Γιώργος Σαρρής και συνέχισε: «Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή, γι΄αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ». Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της απόφασης, εφόσον ο Κατίδης δείξει έμπρακτη μεταμέλεια.

Ο Σαρρής μίλησε επίσης για το θέμα της αδειοδότησης των ΠΑΕ, αλλά και για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Η αδειοδότηση των ομάδων είναι υπόθεση της ΕΠΟ, αλλά οι παράμετροι που τίθενται, για επιπτώσεις ή την περίοδο, είναι θέματα που τίθενται από τη Σούπερ Λίγκα. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε καλέσει τον υπεύθυνο αδειοδότησης της UEFA, κ. Τραβέρσο, για να επιβεβαιώσει ότι το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ κάνει άριστη δουλειά. Πρέπει να ληφθεί από τη Σούπερ Λίγκα μία απόφαση για το αν θέλουν την αδειοδότηση πριν ή μετά τα πλέι-οφ. Η αναδιάρθρωση έχει τελειώσει. Του χρόνου θα έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η Γ΄ κατηγορία θα είναι ερασιτεχνική. Εκτιμώ πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στις προθέσεις μας είναι να μπει αδειοδότηση και στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Αντίστοιχες χώρες, με καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας, έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από μας».

Για την εθνική ομάδα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε αισιόδοξος ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Παρασκευής με τη Βοσνία, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της ομοσαπονδίας να ανανεώει το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος ως το 2016. Για την υποψηφιότητα ανάληψης από την Ελλάδα αγώνων της τελικής φάσης του EURO 2020, είπε ότι το μόνο που θα χρειαστεί είναι κάποιες λειτουργικές βελτιώσεις στο ΟΑΚΑ, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει, σε σχετική ερώτηση, την ποινή έξι αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα