Γ. Προβόπουλος: Το "Grecovery" είναι καθ' οδόν

18:23 7/2/2014 - Πηγή: E-Typos
«Οι θυσίες (του ελληνικού λαού) πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη -το Grecovery- είναι καθ' οδόν». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο, με θέμα: «Η ελληνική κρίση:
Από το Grexit στο Grecovery».

Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, αν και όπως σημείωσε «αρχικά, με δειλά βήματα». Επιχειρηματολογώντας πάνω σε αυτό, υπογράμμισε ότι βασίζεται σε τρεις παράγοντες: Πρώτον στο ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και προϊόντων έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της ανταγωνιστικότητας, η οποία με τη σειρά της έχει βελτιώσει τις εξαγωγές.

Δεύτερον, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η οποία και αυτή με την σειρά της θα στηρίξει την αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Τρίτον, στο ότι η δημοσιονομική απορρόφηση θα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία για την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, απαραίτητων για τον μετασχηματισμό της σε μια εξωστρεφή οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα