Γ. Μπαρτζώκας: Θέλουμε δύο νίκες, δεν κάνουμε υπολογισμούς

21:38 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (21:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, για τη 13η και προτελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Η νίκη είναι μονόδρομος στην προσπάθεια πρόκρισης στα πλέι οφ για τους «ερυθρόλευκους». Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Πέρο Άντιτς (αιμάτωμα), όπως και οι Γιώργος Πρίντεζης (μέση) και Τζος Πάουελ (ώμος). Δύο στις δύο νίκες, με Φενέρ και Κίμκι, ζήτησε από τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κάτι που δήλωσε και πριν
την αναχώρηση της ομάδας για την Πόλη.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε την ομάδα μας σε υπολογισμούς. Γι' αυτό και θέλουμε δύο νίκες στα ματς που απομένουν. Είμαστε συν τον Γιώργο Πρίντεζη που δεν είχε παίξει στο τελευταίο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και με τη Σιένα. Είμαστε καλύτερη ομάδα και αν το δείξουμε μέσα στο παρκέ θα νικήσουμε,» εξήγησε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Η Φενερμπαχτσέ είναι μια ομάδα με ταλέντο και ποιοτικό ρόστερ, εμείς πρέπει να είμαστε επίμονοι και συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα. Μπορεί να μην έχουν το κίνητρο καθώς έχουν αποκλειστεί, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά και να κερδίσουμε. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι, με το νέο TOP-16 συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες τραυματισμοί λόγω των πολλών ταξιδιών και των συνεχόμενων αγώνων. Παίζουμε αυτοί που είμαστε. Γιατί αν ήταν έτσι, μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη θα έπρεπε να τα είχαμε παρατήσει. Η Φενερμπαχτσέ είναι πρώτη στην Τουρκία, έχει αποκλειστεί από την Ευρωλίγκα και τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως μπορεί να παίξει ο Μπογκντάνοβιτς ή να μην παίξει ο Άντερσεν. Εμείς πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τον ΜακΚάλεμπ καθώς από αυτόν αρχίζουν όλα. Είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες».

Ο Τζος Πάουελ τόνισε: «Όταν παίζουμε καλά, είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα. Να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάρουμε τη νίκη, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να παίξουμε με ενέργεια για να πάρουμε τη νίκη που τόσο χρειαζόμαστε. Χρειάζεται να έχουμε συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση και παίξουμε όπως συνηθίζει να παίζει ο Ολυμπιακός. Αν παίξουμε έτσι δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα