Φρ. Ολάντ: Διετές πρόγραμμα, ανάταξης και ανάπτυξης της χώρας

22:11 9/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε σήμερα πως θα ορίσει μια "ατζέντα ανόρθωσης" για τη Γαλλία μέσα "σε δύο χρόνια", λέγοντας πως η κυβέρνησή του δεν "έχει χάσει καιρό" αφότου ανέλαβε καθήκοντα πριν από τέσσερις μήνες. "Η πορεία, είναι η ανόρθωση της Γαλλίας", είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. "Θέλω να ορίσω μια ατζέντα
ανόρθωσης: δύο χρόνια", πρόσθεσε. "Δύο χρόνια για να τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή μια πολιτική για την απασχόληση, για την ανταγωνιστικότητα και για την ανόρθωση των δημοσίων οικονομικών", συνόψισε.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, "η κυβέρνηση δεν έχασε καιρό. Έδρασε και γρήγορα", διαβεβαίωσε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ενώ αυξάνονται οι επικρίσεις για μια διαχείριση που κρίνεται ότι δεν είναι αρκετά δραστήρια.
Δικαιολογήθηκε επικαλούμενος "μια αυξημένη ανεργία, μια υποβαθμισμένη ανταγωνιστικότητα, σημαντικά ελλείμματα, ένα ιστορικό έλλειμμα". "Δεν πρόκειται να κάνω σε τέσσερις μήνες αυτό που οι προκάτοχοί μου δεν έκαναν σε πέντε ή σε δέκα χρόνια. Όμως εγώ, θεωρώ πως είμαι σε κατάσταση μάχης και ξεκινώντας από εδώ, δεν θέλω απλώς να κοιτάζω το παρελθόν, Το παρελθόν μετρά, βαραίνει, αλλά πρέπει να δεσμευθώ με το μέλλον", είπε ο γάλλος πρόεδρος.
"Οφείλουμε να αναστρέψουμε την καμπύλη της ανεργίας σε ένα χρόνο", είπε επίσης ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς πρόσφατα ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ανέργων στη Γαλλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα