Φόρμουλα Ένα: Ο Βερλάιν αναπληρωματικός οδηγός της Μερτσέντες

17:32 15/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Μερτσέντες ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πασκάλ Βερλάιν θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας στους αγώνες της Φόρμουλα Ένα. Ο 19χρονος Γερμανός έγινε χθες ο νεώτερος οδηγός που πανηγύρισε νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα για αυτοκίνητα τουρισμού (DTM), καθώς επικράτησε στον αγώνα που διεξήχθη στο Λαουζίτσρινγκ, έχοντας εκκινήσει από την "pole position". Βάσει των νέων καθηκόντων του, θα δώσει το «παρών» στα τελευταία έξι γκραν πρι της Μερτσέντες στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, ενώ θα αντικαταστήσει
τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ ή τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον, εάν κάποιος από τους δύο δεν μπορεί να αγωνιστεί. Ο Βερλάιν είχε ήδη συνεργαστεί φέτος με την ομάδα της Μερτσέντες, καθώς συμπλήρωσε περισσότερες από 30 ημέρες στον προσομοιωτή της, ενώ οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της Φόρμουλα Ένα την προηγούμενη εβδομάδα στο Πορτιμάο, στο πλαίσιο δοκιμής αξιολόγησης, καλύπτοντας 500 χιλιόμετρα με το μονοθέσιο της ομάδας για το 2012, τη Μερτσέντες F1 W03.

«Με ευχαρίστηση καλωσορίζουμε επίσημα τον Πασκάλ στην ομάδα μετά το επιτυχημένο τεστ του την προηγούμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μερτσέντες, Τότο Βολφ, και συνέχισε: «Έχει δουλέψει σκληρά στο παρασκήνιο αυτή τη χρονιά στον προσομοιωτή, παίζοντας έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις προετοιμασίες μας πριν τους αγώνες. Εκτός από τον Νίκο και τον Λιούις, αυτός είναι ο οδηγός που είναι πιο εξοικειωμένος με όλες τις διαδικασίες της F1 W05 Hybrid και, επομένως, η σωστή επιλογή για το ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Έκανε ένα σημαντικό βήμα την περασμένη εβδομάδα, όταν οδήγησε μονοθέσιο της Φόρμουλα Ένα για πρώτη φορά -και με ικανοποίηση τον είδαμε να αποδίδει σε ένα συγκροτημένο και εντυπωσιακό τεστ, σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Αυτό ακολουθήθηκε από μια φανταστική νίκη χθες στο Λαουζίτσρινγκ στο DTM, αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνθήκες, όπου το καθαρό οδηγικό ταλέντο μπόρεσε να λάμψει. Ο Πασκάλ έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε μαζί μας γι' αυτό που θα είναι μια έντονη κατάληξη στη σεζόν της Φόρμουλα Ένα».

Από την πλευρά του, ο Βερλάιν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για μένα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα με την ολοκλήρωση αυτού του τεστ και τώρα με την ανάληψη του νέου ρόλου μου. Σε ολόκληρη τη ζωή μου έχω δουλέψει σκληρά για να αποκτήσω την ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο Φόρμουλα Ένα. Και ήταν πάντα στόχος μου να το κάνω με τη Μερτσέντες».
Keywords
Τυχαία Θέματα