Φόρμουλα Ένα: Ο Ρικιάρντο νικητής στο γκραν πρι Ουγγαρίας

17:12 27/7/2014 - Πηγή: E-Typos

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα (και δεύτερη φετινή μετά τον Καναδά) πανηγύρισε σήμερα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull άφησε στη δεύτερη θέση τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες, ο οποίος έκανε πολύ καλό αγώνα, καθώς εκκίνησε από το πιτ-λέιν. Παράλληλα,

ο Χάμιλτον μείωσε κατά τρεις βαθμούς το προβάδισμα του Νίκο Ρόσμπεργκ στην κατάταξη των οδηγών, καθώς ο Γερμανός τερμάτισε τέταρτος.


Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η βροχή που έπεσε πριν την εκκίνηση, με αποτέλεσμα η πίστα σε άλλα σημεία να είναι βρεγμένη και σε άλλα να έχει στεγνώσει. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, οπότε δεν είχαν την υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν και τις δύο «στεγνές» γόμες.


Μπότας και Αλόνσο πέρασαν τον Φέτελ στην εκκίνηση, ενώ ο Χάμιλτον είχε έξοδο στον πρώτο γύρο, ωστόσο ο Αλόνσο είχε έξοδο στον 2ο γύρο και ο Φέτελ πέρασε τρίτος. Ο πρωτοπόρος Ρόσμπεργκ είχε φτιάξει διαφορά από τους αντιπάλους του, ωστόσο στον 9ο γύρο μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, όταν ο Έρικσον είχε έξοδο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον τοίχο στη στροφή 3. Στον δέκατο γύρο οι Ρόσμπεργκ, Μπότας, Φέτελ και Αλόνσο μπήκαν στα πιτ για να βάλουν τη μαλακή γόμα, με αποτέλεσμα ο Ρικιάρντο να πάρει την πρωτοπορία. Το αυτοκίνητο ασφαλείας παρέμεινε στην πίστα, καθώς στον ενδέκατο γύρο ο Ρομέν Γκροζάν έχασε τον έλεγχο της Λότους και χτύπησε στις μπαριέρες. Ο Ρόσμπεργκ φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να τον ενημερώσουν από τη Μερτσέντες να μη χρησιμοποιεί προσωρινά τα φρένα του. Στον 14ο γύρο ο Μπάτον πέρασε τον Ρικιάρντο και πήρε την πρωτοπορία, με τις δύο ΜακΛάρεν να είναι οι μοναδικές στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά, ωστόσο μπήκαν στη συνέχεια για να αλλάξουν λάστιχα. Ο Αλόνσο εξαντλούσε τις δυνατότητες της Φεράρι, με αποτέλεσμα να είναι τρίτος και να μειώνει τη διαφορά από το δεύτερο Μάσα, την ώρα που ο Ρικιάρντο ήταν πρώτος, ο Βερν τέταρτος με πέμπτο τον Ρόσμπεργκ και ο Φέτελ έκτος με τον Χάμιλτον έβδομο.


Στον 23ο γύρο ο Πέρες διέλυσε το μονοθέσιο στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί το αυτοκίνητο ασφαλείας. Τότε Ρικιάρντο και Μάσα μπήκαν στα πιτ (όταν βγήκαν, ήταν έκτος και έβδομος, αντίστοιχα) και ο Αλόνσο βρέθηκε στην πρωτοπορία, καθώς δεν άλλαξε λάστιχα, όπως και οι Βερν, Ρόσμπεργκ, Φέτελ και Χάμιλτον που ακολουθούσαν τον Ισπανό. Στον 34ο γύρο ο Χάμιλτον πέρασε τον Βερν και «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση, ενώ στον 33ο ο Φέτελ είχε ένα τετ-α-κε στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, με αποτέλεσμα να χτυπήσει λίγο στις μπαριέρες και να χάσει αρκετές θέσεις, αλλά συνέχισε στον αγώνα. Ο Χάμιλτον άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Αλόνσο, ο οποίος μπήκε στα πιτ στον 39ο γύρο και ο Βρετανός πήρε την πρωτοπορία. Ωστόσο, στον 40ο άλλαξε λάστιχα και ο Χάμιλτον, ενώ μπήκε ξανά στην πίστα στην πέμπτη θέση, με τον Ρόσμπεργκ να βρίσκεται έκτος, την ώρα που ο Ρικιάρντο οδηγούσε τον αγώνα με διαφορά από τον Αλόνσο. Ο Αυστραλός μπήκε στα πιτ στο 54ο γύρο, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να βρεθεί στην πρωτοπορία, ενώ στον 56ο άλλαξε λάστιχα ο Ρόσμπεργκ και επέστρεψε στην πίστα στην έβδομη θέση. Στους τελευταίους γύρους Αλόνσο, Χάμιλτον και Ρικιάρντο (κατά σειρά) έδωσαν «μάχη» για τη νίκη, με τις μεταξύ τους διαφορές, μάλιστα, να είναι μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Τελικά στον 67ο γύρο ο Αυστραλός πέρασε τον Χάμιλτον και στον επόμενο πέρασε και τον Αλόνσο, για να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της καριέρας και δεύτερη φετινή για τον ίδιο και τη Red Bull.


Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα είναι το βελγικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου.



Η βαθμολογούμενη δεκάδα για το ουγγρικό γκραν πρι και οι κατατάξεις οδηγών και κατασκευαστών:

1. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull) 1 ώρα 53:05.058

2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) + 5.2

3. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερτσέντες) + 5.8

4. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερτσέντες) + 6.3

5. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Γουίλιαμς) + 29.7

6. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) + 31.3

7. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) + 40.7

8. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Γουίλιαμς) + 41.0

9. Ζαν-Ερίκ Βερν (Γαλλία/Toro Rosso) + 58.1

10. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) + 1:06.8

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

=================

1. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερσέντες) 202 βαθμοί

2. Λούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερσέντες) 191

3. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull) 131

4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 115

5. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Γουίλιαμς) 95

6. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 88

7. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Force India) 69

8. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 60

9. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 40

10. Κέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/ΜακΛάρεν) 37

11. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Force India) 29

12. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 27

13. Ζαν-Ερίκ Βερν (Γαλλία/Toro Rosso) 11

14. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Λότους) 8

15. Ντανιίλ Κβιάτ (Ρωσία/Toro Rosso) 6

16. Ζιλ Μπιανσί (Γαλλία/Marussia) 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

=================

1. Μερτσέντες 393 βαθμοί

2. Red Bull-Ρενό 219

3. Φεράρι 142

4. Γουίλιαμς-Μερτσέντες 135

5. Force India-Μερτσέντες 98

6. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 97

7. Toro Rosso-Ρενό 17

8. Λότους-Ρενό 8

9. Marussia-Φεράρι 2

Keywords
Τυχαία Θέματα