Φ. Σάντος (εθνική Ελλάδας): Πιστεύω ότι η πρόκριση θα έρθει την Τρίτη

Ενενήντα λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) απομένουν για τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ (20:00) το Λιχτενστάιν, στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τη Βοσνία να παραμένει το μεγάλο φαβορί του ομίλου για απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, καθώς θα αντιμετωπίσει στο Κάουνας την «αδιάφορη» Λιθουανία.

Οι πιθανότητες σαφώς και δεν είναι με το μέρος της Εθνικής, όμως ο ομοσπονδιακός
εκλέκτορας της «γαλανόλευκης» ομάδας, Φερνάντο Σάντος, παραμένει αισιόδοξος ότι ακόμη κι έτσι τίποτα δεν έχει κριθεί και πως η Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσει αύριο το βράδυ την άμεση πρόκρισή της στα τελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

«Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δικό ματς παιχνίδι και στο πώς θα νικήσουμε εμείς. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει στον άλλο αγώνα, για να μάθουμε αν θα πάμε απευθείας στο Μουντιάλ ή στα μπαράζ. Εγώ προσωπικά δεν θα μαθαίνω τι γίνεται στο άλλο ματς, όμως θα υπάρχουν άλλοι και ο κόσμος που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του αγώνα της Βοσνίας», δήλωσε ο κ. Σάντος.

Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ότι «το σίγουρο είναι πως ο Μανιάτης δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας και από εκεί και πέρα θα προφυλάξω τον Παπασταθόπουλο, όχι επειδή είναι τραυματίας αλλά επειδή δεν θέλουμε να ρισκάρουμε».

Όσο για την τακτική με την οποία θα προσεγγίσει την αναμέτρηση απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου; «Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όπως μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με το Λιχτενστάιν. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες δυσκολίες που συναντήσαμε στο πρώτο μέρος, γιατί το Λιχτενστάιν είναι καλή ομάδα», είπε.

«Έδειξα στους παίκτες μου το βίντεο του πρώτου αγώνα, προκειμένου να καταλάβουν τις τεράστιες διαφορές του πρώτου ημιχρόνου με το δεύτερο. Το Λιχτενστάιν έχει τρεις παίκτες που δίνουν ποιότητα στο παιχνίδι του και οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς λόγω τραυματισμών, αλλά αύριο νομίζω πως θα παίξουν», συμπλήρωσε ο Ίβηρας προπονητής.

Ο κ. Σάντος ρωτήθηκε, επίσης, για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στην αρχική ενδεκάδα. «Αυτό που σκέφτομαι και που το είπα μετά τον αγώνα με τη Σλοβακία είναι να βάλω καινούργια πρόσωπα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να δώσουν μια φρεσκάδα στην ομάδα για να έρθει το αποτέλεσμα», απάντησε.

«Αν πίστευα ότι με τις αλλαγές που πρόκειται να κάνω θα αλλάξει η χημεία και ο χαρακτήρας της ομάδας, τότε δεν θα τις έκανα. Ότι αλλαγές κάνω θα γίνουν με το σκεπτικό ότι δεν θα αλλάξει η ταυτότητα της ομάδας», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση της Εθνικής στον αγώνα με τη Σλοβακία, είπε. «Ποτέ δεν είπα πως παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, όμως είχαμε διαστήματα που ελέγχαμε πλήρως το ματς έχοντας δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ υπήρξαν και διαστήματα που δεν παίξαμε καλά. Σίγουρα έχουμε κάποια προβλήματα, όπως είναι στην επιθετική ανάπτυξη. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το βελτιώσουμε αυτό».

«Θα υπάρξει χρόνος για να αναφερθούμε σε αυτό, όμως τώρα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και αυτό που θέλω να τονίσω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε όλοι ήταν εξαιρετικοί και όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητούσα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», συνέχισε ο κ. Σάντος.

«Θα υπάρξει χρονική στιγμή για να αναλύσουμε όλη την πορεία μας στα προκριματικά όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα καθώς η απευθείας πρόκριση είναι ανοιχτή. Κι εγώ πιστεύω πως η πρόκριση θα συμβεί αύριο», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα