Φ. Ρέσλερ: Η γερμανική οικονομία, η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης

17:56 17/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Γερμανία θα παραμείνει η κινητήρια οικονομική δύναμη της Ευρώπης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Φίλιπ Ρέσλερ, τόνισε ωστόσο ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί αποδυνάμωση του νομίσματος και αύξηση του πληθωρισμού και αναφέρθηκε σε σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης.
Μιλώντας νωρίτερα στην Βουλή, ο Ρέσλερ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι, παρά την πρόσφατη αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων για την ανάπτυξη, η Γερμανία «θα παραμείνει παράγοντας
σταθερότητας, αλλά και κινητήρια δύναμη μέσα στην Ευρώπη και για την Ευρώπη».
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε ακόμη ως απόδειξη της ορθότητας του δρόμου που ακολουθείται την σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης, αλλά διευκρίνισε: «Ένα όμως τίμημα δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε και αυτό είναι εξασθένηση του νομίσματος και πληθωρισμός. Για αυτό και παλεύουμε για την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Σε έκθεση άλλωστε που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την γερμανική κυβέρνηση, γίνεται αναφορά σε προσπάθεια επηρεασμού που θα καταβάλει το Βερολίνο σε όλη την Ευρωζώνη, «ώστε να επιτραπεί στην ΕΚΤ να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό σε μια φυσιολογική λειτουργία της νομισματικής πολιτικής».
Keywords
Τυχαία Θέματα