Εξιχνιάστηκε αποτρόπαιο έγκλημα, με θύμα 77άχρονη, στην Κάρυστο

11:45 31/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Τρεις φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο, είχαν συλληφθεί για κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, με την τελευταία πριν από δύο μήνες, οι δράστες της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας 77άχρονης στην Κάρυστο, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, πρόκειται για δύο ξαδέλφια, 20 και 21 ετών, τα οποία έπνιξαν με θηλιά την ηλικιωμένη γυναίκα, για να της πάρουν 30 ευρώ και λίγα χρυσαφικά. Το έγκλημα έγινε χτες το πρωί στο αγρόκτημα της άτυχης
γυναίκας, στην περιοχή Πέτρινο Γεφύρι, όπου βρισκόταν το σπίτι της και μια στάνη με ζώα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Καρύστου και λίγες ώρες μετά την αποτρόπαιη πράξη συνελήφθησαν οι δύο νεαροί.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και τη ληστεία, καθώς και πού θα έκρυβαν τα κλοπιμαία. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί εισήλθαν στο αγρόκτημα της 77άχρονης και κρύφτηκαν, με σκοπό να την αιφνιδιάσουν και να την ληστέψουν. Όταν η ηλικιωμένη βγήκε από το σπίτι της και κατευθύνθηκε προς τη στάνη, της επιτέθηκαν, την έριξαν στο έδαφος, της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με σύρμα και της έσφιξαν τον λαιμό με θηλιά με αποτέλεσμα να την στραγγαλίσουν. Στη συνέχεια έσυραν το πτώμα κοντά στη στάνη, αφαίρεσαν τα κοσμήματα που φορούσε το θύμα στον λαιμό και στα χέρια της και μετά, αφού της πήραν τα κλειδιά, μπήκαν στο σπίτι και ερεύνησαν τους χώρους, αφαιρώντας λίγα ακόμα κοσμήματα, 30 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Στην κατοχή του 20άχρονου βρέθηκαν κάποια από τα χρυσαφικά και τα υπόλοιπα, μετά από υπόδειξή του, σε παρακείμενα χωράφια, όπου τα είχε κρύψει επιμελώς. Επιπλέον βρέθηκαν και άλλα κοσμήματα, των οποίων η προέλευσή τους διερευνάται προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
Αξιοσημείωτο είναι το ποινικό παρελθόν των δύο συλληφθέντων: - Στις αρχές Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές. - Στα τέλη του ίδιου μήνα είχαν συλληφθεί για απόπειρα ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος ηλικιωμένου στην Κάρυστο και είχαν προφυλακισθεί, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. - Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί για ληστεία, με την απειλή ενός κασμά, σε βάρος ηλικιωμένου συγγενούς τους στη Κάρυστο, από τον οποίο άρπαξαν 300 ευρώ. Ο 20χρονος τότε είχε εκ νέου προφυλακισθεί, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίσθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους.
Οι δράστες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Χαλκίδας, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα