Εξάρθρωση σπείρας κλεφτών αυτοκινήτων

16:50 5/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων, οι οποίοι εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες τους ζητώντας λύτρα για να τους τα επιστρέψουν, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχτές το βράδυ, στο Αιγάλεω και στην Κυψέλη, δύο Αλβανούς, ηλικίας 20 και 18 ετών και έναν 23χρονο Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από την καταγγελία ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς
ότι δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστο άτομο, το οποίο απαιτούσε 6.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το ΙΧ αυτοκίνητό του, το οποίο είχε κλαπεί την 2/4/2012.

Έπειτα από την καταγγελία, οργανώθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Εκβιαστών και ορίσθηκε συνάντηση του εκβιαστή με τον καταγγέλλοντα στην περιοχή του Αιγάλεω. Εκεί εντοπίσθηκε το κλεμμένο όχημα και οι δύο από τους δράστες που προσήλθαν για να παραλάβουν τα χρήματα, ενώ ο τρίτος εντοπίσθηκε αμέσως μετά στην περιοχή της Κυψέλης.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος κλεμμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας κλεμμένου αυτοκινήτου, δύο μαχαίρια και δύο αεροβόλα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα