Ευρωπαϊκό Εφήβων (Β' φάση, 2η αγωνιστική): Ελλάδα-Σερβία 69-74

22:39 29/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Το νέο «θρίλερ» της εθνικής μπάσκετ των εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Ικόνιο της Τουρκίας, δεν είχε αυτή τη φορά ευτυχή κατάληξη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 74-69 από τη Σερβία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης, και πλέον θα παίξει αύριο (16:15) κόντρα στο Μαυροβούνιο την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μακράν κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Μήτογλου, με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-32, 50-52, 69-74

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται
στο προβάδισμα αλλά να μην καταφέρνουν να πάρουν αξιόλογη διαφορά στο σκορ. Το +5 με το οποίο πήγε η εθνική στα αποδυτήρια (37-32), ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη διαφορά που καταγράφηκε στο πρώτο 20λεπτο. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, Μήτογλου και Χαραλαμπόπουλος οδήγησαν την ελληνική ομάδα στο +9 (44-35 στο 22΄) και οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Ομως, το τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ήταν καταστροφικό, αφού η εθνική έμεινε χωρίς πόντο και οι Σέρβοι με σερί 10-0 πήραν προβάδισμα με 52-50.

Το τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο εξελίχθηκε αρχικά σε προσωπικό σόου του Κώστα Μήτογλου, ο οποίος πέτυχε έντεκα πόντους στο επιμέρους 16-10 της ελληνικής ομάδας, που την έφερε να προηγείται 66-62. Το φινάλε, όμως, ανήκε ολοκληρωτικά στον Στέφαν Πένο. Ο Σέρβος γκαρντ (σχεδόν... άφαντος ως εκείνο το σημείο) σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους και στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα από τον Χαραλαμπόπουλο και έδωσε την ασίστ στον Ντόκοβιτς για το 69-66, 1΄22΄΄ πριν τη λήξη. Η εθνική δεν τα παράτησε και το πάλεψε ως το τέλος, όμως οι 5/6 βολές του Πένο κι ένα λάθος του Κόνιαρη στα τελευταία δευτερόλεπτα (με το σκορ στο 72-69) έγραψαν τον «επίλογο» του ματς. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο αύριο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα... μπλέξει σε ισοβαθμίες με αβέβαιη έκβαση.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1τρ., 5ασ.), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1τρ., 12ρ.), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2).

ΣΕΡΒΙΑ (Αλεξάνταρ Μπούτσαν): Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Τσάραπιτς, Όστοϊτς 2, Τζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10.

Ηλ. Παπαθεοδώρου: Στο τέλος φάνηκε η κόπωση

Στην κούραση από τον χθεσινό αγώνα με την Ισπανία, στον οποίο η εθνική εφήβων αναδείχθηκε νικήτρια μετά από δύο παρατάσεις, απέδωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τη σημερινή ήττα από τη Σερβία (74-69) στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο μέχρι 4-5 λεπτά πριν το τέλος, όταν και ήμασταν μπροστά στο σκορ. Στο τέλος φάνηκε η κόπωση από το προηγούμενο παιχνίδι, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και κατέληξε: «Τώρα θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να κοιτάξουμε τον αγώνα με το Μαυροβούνιο την Τετάρτη, όπου θέλουμε τη νίκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα