Ερν. Βαλβέρδε: Έτσι είναι το ποδόσφαιρο

02:15 16/3/2012 - Πηγή: E-Typos
"Καταστροφή" χαρακτήρισε τη σημερινή ήττα με 2-1 από τη Μέταλιστ στο πλαίσιο των "16" του Γιουρόπα Λιγκ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", είπε ότι όλοι στην ομάδα αυτή στη στιγμή είναι απογοητευμένοι ωστόσο θα πρέπει να ξεχάσουν το σημερινό ματς και να ανασυνταχθούν για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ με
τον Παναθηναϊκό.

"Είμαστε απογοητευμένοι από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί, ενώ στο δεύτερο μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά, παρότι δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στα πρώτα 45 λεπτά, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η Μέταλιστ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της στα τελευταία δέκα λεπτά και να φτάσει στη νίκη", είπε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και συμπλήρωσε ότι "στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να το έχουμε αντιμετωπίσει με περισσότερη ψυχραιμία. Σε μια άτυχη στιγμή δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ και δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που η τύχη μερικές φορές σου γελά και άλλες φορές σου γυρίζει την πλάτη. Σε μας έγινε το δεύτερο. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ευρωπαϊκή μας πορεία αλλά στο τέλος μείναμε με πικρή γεύση στο στόμα. Θέλω να συγχαρώ του ποδοσφαιριστές. Έκαναν μια καλή ευρωπαϊκή χρονιά. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας παρόλο που σήμερα αποκλειστήκαμε και δεν καταφέραμε με να περάσουμε στους "8" όπως θέλαμε".

Ακόμη ο Βαλβέρδε μίλησε:

-Για το αν η αντικατάσταση του Ιμπαγάσα δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα: "Δεν πιστεύω πως έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο. Φυσικά και είναι πρόβλημα, αλλά είχαμε τον Μακούν που είναι ένας παίκτης που μας βοηθά πολύ και έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω πως περισσότερο φταίει για την ήττα ότι έπρεπε να είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες μας στο πρώτο μέρος και να έχουμε προσεγγίσει περισσότερο την αντίπαλη εστία στην επανάληψη".

Για τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει στο 2-0 ή 3-0. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

-Για την οπισθοχώρηση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: "Παίζουμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό και στα δύο ημίχρονα. Ο αντίπαλος πίεσε πολύ, είναι μια μεγάλη ομάδα με γρήγορους και δυνατούς παίκτες και δεν μας άφηναν να πλησιάσουμε την εστία. Πρέπει να ελέγχεις το παιχνίδι, κάτι που κάναμε εκτός από τα τελευταία λεπτά όπου όλα πήγαν στραβά για μας".

-Για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Ελπίζω να ανακάμψουμε γρήγορα ψυχολογικά εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Πριν λίγους μήνες αποκλειστήκαμε από το Τσάμπιονς Λιγκ στο τέλος και παρότι αυτό μας κόστισε πολύ, το ξεπεράσαμε. Το ντέρμπι ήταν και είναι σημαντικό. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε".

*Αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηνα
Keywords
Τυχαία Θέματα