Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για αντιρατσιστικό ν/σ και ΕΡΤ

18:59 26/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ΕΡΤ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παρέμβασή του με την ευκαιρία της αυριανής σύσκεψης των τριών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «στην αυριανή σύσκεψη θα αποτυπωθεί και ο βαθμός
δορυφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προς τη ΝΔ».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι μετά την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, με προφανή σκοπό να μην διαταραχθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη νεοναζιστική Χ.Α., οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να αποδείξουν αν εννοούν όσα λέγουν τον τελευταίο καιρό για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική επίθεση αισιοδοξίας συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα και παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο με πολλαπλά μέσα και τρόπους, η κοινωνική απόγνωση που διακατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δεν αμβλύνεται ούτε παρακάμπτεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι «ανταποκρινόμενος στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για την ανατροπή του μνημονίου αλλά και να καταθέτει πειστικές εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση που θα αποκαθιστούν τις αδικίες και θα βάζουν τα θεμέλια μιας νέας πορείας για τον τόπο».

Για την ΕΡΤ

Με αφορμή δημοσίευμα για την ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.
Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται , προσθέτει, για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνει ο κ. Σκουρλέτης, θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της.
Keywords
Τυχαία Θέματα