Επιθέσεις με γκαζάκια έξω από το γραφείο του Γ. Σούρλα

11:14 3/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες διακομίστηκε η γυναίκα που υπέστη εγκαύματα, από την έκρηξη αυτοσχέδιο εμπρηστικού μηχανισμού στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον διάδρομο του ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα και το διαμέρισμα που μένει η γυναίκα με τον σύζυγό της και οι δύο γιατροί.

Η έκρηξη
σημειώθηκε την ώρα που έβγαινε η γιατρός από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί το κύμα της φωτιάς. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Εξάλλου, διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιο διατηρητέο κτίριο του ιδρυματος Οικονομικών και Βιομιχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.
Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, απο τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο. Για τις δύο εμπρηστικές επιθεσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα