Επ' αόριστον κατάληψη του οίκου Ναύτου, από τη Δευτέρα

18:30 3/3/2012 - Πηγή: E-Typos

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε ένταξη του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι από Δευτέρα 05/3/2012, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, ενώ προαναγγέλλουν και δυναμικές κινητοποιήσεις και άλλης μορφής.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,
χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πρόχειρο και ότι μέσα σ’ αυτό δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα.

Αναφέρει επίσης ότι τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Γκιουλάκης τονίζει ότι ο Οίκος Ναύτου για το 2011, ενώ είχε προϋπολογισμό 214 εκ ευρώ, πήρε 80 εκ λιγότερα και αναφέρει ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του φορέα να έχει μειωθεί κατά 44%.

Keywords
Τυχαία Θέματα