Ένδεκα νεκροί σε εκκαθαριστική επιχείρηση βόρεια της Βαγδάτης.

23:49 5/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 11 υπόπτους ως ισλαμιστές μαχητές και συνέλαβαν δεκάδες άλλους σε μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρησηβορείως της Βαγδάτης, σήμερα, απαντώντας στην πολύνεκρη επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές.

Η εκκαθαριστική επιχείρηση στο Σουλάμαν Πεκ, μία πόλη 160 χλμ βορείως της Βαγδάτης,
είχε πολυαίμακτο τέλος, καθώς οι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που ερευνούσαν τις κατοικίες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας πως πολλοί από τους ισλαμιστές φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά.

Χιλιάδες στρατιώτες και αρκετά μαχητικά ελικόπτερα είχαν αναπτυχθεί στη, θεωρητικά, εκτενέστερη εκκαθαριστική επιχείρηση για φέτος. Αυτή οργανώθηκε έπειτα από την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, όταν ένοπλοι είχαν σκοτώσει 14 σιίτες οδηγούς βυτιοφόρων, ενώ έλεγχαν τις ταυτότητές τους σε ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα επί της οδικής αρτηρίας που οδηγεί βορείως της Βαγδάτης.

Σήμερα επίσης, στην πόλη Ταλ Άφαρ σε απόσταση 420 χλμ βορειοδυτικώς της πρωτεύουσας, μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε επτά άλλους. Μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα, μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου και σε μικρή απόσταση από ένα αρτοποιείο, εξερράγη σπέρνοντας τον θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 21, στα ανατολικά της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα