Ελβετία: 35 τραυματίες από σύγκρουση τρένων - Aγνοείται η τύχη ενός μηχανοδηγού

00:16 30/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Update 30/07/2013 00:01

Στους 35 ανέρχονται οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, όπως έγινε γνωστό απόψε από τις αστυνομικές αρχές του καντονιού Βο.

Η τύχη του ενός από τους μηχανοδηγούς παραμένει άγνωστη και εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να είναι νεκρός.

Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν γύρω στις 19.00, τοπική ώρα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε πολλούς από τους επιβάτες
ενώ μετέφεραν πέντε από αυτούς, που ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, σε νοσοκομεία της Παγιέρν και της Λωζάνης.

Νωρίτερα, τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.

Στον τόπο του ατυχήματος βρίσκεται ήδη και ένας εισαγγελέας που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και να καταλογιστούν ευθύνες στους υπαίτιους.

29/7/2013 22:19:53
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων που σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα στο Γκρανζ πρε Μαρνάν, στο καντόνι του Βο, όπως μετέδωσε το ελβετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATS.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας). Η μία αμαξοστοιχία κατευθυνόταν στη Λωζάνη ενώ η δεύτερη ερχόταν από την πόλη αυτή. Η τηλεόραση της γαλλόφωνης Ελβετίας έκανε λόγο για 30 τραυματίες ενώ ένα γερμανόφωνο κανάλι μετέδωσε ότι υπάρχουν 44 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

"Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου" ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα της εφημερίδας 20 Minutes.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα