Έκρυθμη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία - Κίνδυνος εμφυλίου για τη χώρα

19:40 16/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες στην ανατολική Ουκρανία έχουν εντολή «να κάνουν χρήση των όπλων τους για να σκοτώσουν» Ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες (SBU). «Οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων δολιοφθορέων, οι οποίες υπεκλάπησαν, μαρτυρούν ότι οι ενέργειες δολιοφθοράς στην ανατολική Ουκρανία τελούν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του στρατού οι οποίοι δίνουν την κυνική εντολή 'πυροβολήστε για να σκοτώσετε' ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε η υπηρεσία. Τρία ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ένα όχημα με ρωσική σημαία που μεταφέρει ενόπλους
με στολές χωρίς διακριτικά εθεάθησαν στους δρόμους της πόλης Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraina μετέδωσε ότι πρόκειται για οχήματα που συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της ουκρανικής ηγεσίας, τα οποία εισήλθαν στην πόλη, αποκλείσθηκαν από φιλορώσους διαδηλωτές και στη συνέχεια κατελήφθησαν.
Εν τω μεταξύ, δύο ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, από ενόπλους, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
Ο υπουργός Άμυνας Κοβάλ μετέβη στο ανατολικό τμήμα της χώρας για να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα