Έκκληση Άστον να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Μοχάμεντ Μόρσι

14:47 4/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η ΕΕ εξέφρασε σήμερα αβεβαιότητα όσον αφορά την τύχη του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και κάλεσε να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματά του, αποφεύγοντας πάντως να χαρακτηρίσει πραξικόπημα την ανατροπή του χθες από το στρατό.

"Η κατάσταση του κ. Μόρσι δεν είναι ξεκάθαρη, προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε τι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνουν σεβαστές όλες οι αρχές της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στη μεταχείριση που θα του επιφυλαχθεί, δήλωσε
ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι συνελήφθη χθες Τετάρτη από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες τον μετέφεραν στην έδρα του υπουργείου Άμυνας, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ένα "πραξικόπημα".

Ο Μαν αρνήθηκε να χαρακτηρίσει πραξικόπημα τις ενέργειες του αιγυπτιακού στρατού. "Ασφαλώς δεν είμαστε υπέρ των στρατιωτικών επεμβάσεων", δήλωσε για να προσθέσει αμέσως μετά: "Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο στρατός είπε ότι επενέβη για να αποφευχθεί ένα λουτρό αίματος".

"Τα χθεσινά γεγονότα είναι ασφαλώς μια δύσκολη στιγμή στη μετάβαση προς τη δημοκρατία, γι' αυτό είναι απολύτως σημαντικό όλα τα μέρη να εργασθούν μαζί με ειρήνη για να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στη διαδικασία της δημοκρατικής μετάβασης", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.
Keywords
Τυχαία Θέματα