Ευφορία στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

18:09 14/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Αν έπρεπε να βρει έναν τίτλο για την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, ο Βασίλης Σπανούλης θα επέλεγε: «Πάλι εκεί!» Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τις τρεις μαγικές ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα, τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την αποθεωτική υποδοχή από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά χθες και το στόχο της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος. «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα», παραδέχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης. Εκτός από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, στο ΑΜΠΕ μίλησαν επίσης ο Κάιλ Χάινς, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Βασίλης Σπανούλης άρχισε λέγοντας: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα αυτό το τριήμερο στο Λονδίνο. Έτσι είναι τα φάιναλ φορ. Σηκώνει το τρόπαιο όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όποιος το θέλει πιο πολύ, στο τέλος παίρνει το Κύπελλο. Εμείς είχαμε και τα δύο, κυριαρχήσαμε στο παρκέ και στους δύο αγώνες και αποδείξαμε ξεκάθαρα πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα φέτος. Επιπλέον, νιώθαμε πως παίζουμε εντός έδρας στο Λονδίνο χάρη στην παρουσία των φιλάθλων μας, που μέσα σε μία εποχή κρίσης ήρθαν για να μας συμπαρασταθούν».

Για τους δύο διαφορετικούς... εαυτούς που έβγαλε στο παρκέ στα ισάριθμα μέρη του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο "Kill-Bill" επανέλαβε: «Δεν είχα "διαβάσει" καλά στο πρώτο ημίχρονο την προσαρμοσμένη άμυνα που έπαιζε η Ρεάλ πάνω μου. Ήξερα πως η ομάδα μου θα με χρειαζόταν και προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι μου, που τελικά με βοήθησαν. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Είμαστε μία ομάδα που έχει χαρακτήρα και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, με ρόλους, με σωστή καθοδήγηση. Όταν τα έχεις όλα αυτά και έχεις καλή χημεία, όλα γίνονται. Η αγάπη με τον κόσμο χτίζεται μέσα από τη διάρκεια, από την καθημερινότητα και μέσα από την προσπάθεια. Σίγουρα με αγαπά ο κόσμος του Ολυμπιακού και οι εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό μου είναι κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο».

Ποια είναι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή και ποια στο μπάσκετ κατά την άποψη του Λαρισαίου γκαρντ; «Στη ζωή μετρά η υγεία, να είναι καλά η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, οι άνθρωποι που αγαπώ και με αγαπούν. Στο μπάσκετ μετρά να προσπαθείς κάθε μέρα, γιατί καλώς ή κακώς οι νίκες είναι η μία πλευρά. Υπάρχουν και οι ήττες στον αθλητισμό και σ΄αυτές τις άσχημες στιγμές φαίνεται ποια είναι μικρή και ποια είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να μένεις δυνατός, συσπειρωμένος και να προχωράς».
Υπάρχει κάτι που δεν έχει ζήσει ακόμη στο μπάσκετ; «Ήμουν τυχερός, έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές. Αυτή η διετία είναι εκπληκτική, όχι μόνο για μένα, όχι μόνο για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και για όλους τους Έλληνες που αγαπούν το μπάσκετ. Αυτή η ομάδα δεν έχει κερδίσει μόνο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όποιος αγαπά το μπάσκετ τον έχει κερδίσει αυτή η ομάδα. Με τον τρόπο που παίζει, που προσπαθεί και που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο».
Και μετά την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη, τι; «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος τώρα είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και θα τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε τώρα και το πρωτάθλημα», επισήμανε ο MVP της σεζόν και του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ο Κάιλ Χάινς, ο παίκτης που θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τον τίτλο του ΜVP του φάιναλ φορ στο Λονδίνο από τον συμπαίκτη του, Βασίλη Σπανούλη, δήλωσε: «Ήταν εκπληκτικές οι τελευταίες ώρες, από τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι την άφιξή μας στο ΣΕΦ, με τόσο κόσμο να μας επιφυλάσσει αυτή την εκπληκτική υποδοχή. Γράψαμε ιστορία και προσωπικά πιστεύω πως αυτή η ομάδα το άξιζε, γιατί δουλέψαμε μεθοδικά, καταφέραμε να βάλουμε τα εγώ μας κάτω από την ομάδα και δημιουργήσαμε όλοι μαζί ένα εκπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια. Πραγματικά αισθάνομαι χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό πριν δύο χρόνια. Από την πρώτη ημέρα, όταν μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου για να με ενημερώσει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, του είπα πως αυτή είναι η ομάδα των ονείρων μου. Και τώρα, μετά τον δεύτερο τίτλο στην Ευρωλίγκα σε ισάριθμες χρονιές μου στην ομάδα, νιώθω απίστευτα. Πραγματικά μένω άφωνος. Δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Λένε πως πάντα η δεύτερη φορά είναι καλύτερη κι εγώ τώρα νιώθω έτσι. Κάτι ξέρουν που το λένε! Πιστεύαμε πως μπορούσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Καμία στιγμή δεν σκεφτήκαμε πως υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Βέβαια, όλες οι ομάδες που προκρίνονται σε ένα φάιναλ φορ πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Οσο για το γεγονός πως συχνά μένουμε πίσω στο σκορ και καταφέρνουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι υπέρ μας, απλά αποδεικνύει το χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Μας έχει συμβεί στο παρελθόν και ξέρουμε πώς να το επαναλάβουμε. Διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την αυτοπεποίθησή μας, γνωρίζοντας πως αν συνεχίσουμε να παλεύουμε θα έχουμε τις ευκαιρίες μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Το συμβόλαιο του Κάιλ Χάινς στον Ολυμπιακό λήγει αυτό το καλοκαίρι. Ο ίδιος τι σκέφτεται; Θέλει να μείνει στο λιμάνι; «Θα δούμε! Δε νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλάμε γι΄αυτό. Τώρα μας ενδιαφέρει μόνο το παρόν: να πανηγυρίσουμε δηλαδή αυτή τη μεγάλη επιτυχία! Μετά ακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και όταν έρθει το καλοκαίρι... τότε μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι για το μέλλον».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιο από τα δύο τρόπαια που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό είναι πιο γλυκό: «Είναι πολύ όμορφη στιγμή να πανηγυρίζεις μαζί με τον κόσμο την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας. Το χαρήκαμε και το ευχαριστηθήκαμε, κάτι που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να το κάνουμε στο Λονδίνο, γιατί τελειώσαμε αργά, ήμασταν όλοι κουρασμένοι και δεν υπήρχε κάποιο μέρος για να πάμε να διασκεδάσουμε. Έτσι από το αεροδρόμιο μέχρι το ΣΕΦ η πορεία κράτησε αρκετή ώρα. Κάθε φορά έχει τις ιδιαιτερότητές της και κάθε φορά είναι μοναδική. Και το περυσινό ήταν γλυκό και το φετινό ακόμη καλύτερο. Μακάρι να έχει συνέχεια αυτή η ομάδα, να παίζει μαζί για να γευτούμε και άλλες χαρές».

Αισιόδοξος για την υπεράσπιση και του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας, δήλωσε στη συνέχεια ο Πρίντεζης, λόγω και του χρονικού περιθωρίου που υπάρχει φέτος για τους τελικούς της Α1 εν συγκρίσει με πέρυσι: «Ο στόχος της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος τώρα είναι εξίσου σημαντικός. Πέρυσι, ήταν ακόμη πιο δύσκολο να προσαρμοστούμε γιατί τελειώσαμε Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και έπρεπε να κάνουμε προπόνηση με την επιστροφή μας, γιατί παίζαμε το πρώτο ντέρμπι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Φέτος τουλάχιστον έχουμε κάποια παιχνίδια μπροστά μας λίγο πιο βατά και χρειαζόμαστε χρόνο γιατί έχουμε "αδειάσει" από αυτό το φάιναλ φορ όλοι μας. Να ηρεμήσουμε τώρα λίγο και να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ που έρχονται δύσκολοι αγώνες», υπογράμμισε ο διεθνής φόργουορντ του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν έκρυψε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας, κάτι που όπως πιστεύει θα συμβεί μόνο όταν θα έχει... κρεμάσει πια τα παπούτσια του: «Δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσεις. Νομίζω ότι αυτές τις επιτυχίες τις συνειδητοποιείς όταν σταματάς την καριέρα σου και ξαφνικά μία ημέρα θα βρεθείς εδώ στο ΣΕΦ, θα δεις αυτά τα λάβαρα κρεμασμένα... νομίζω ότι εκεί θα καταλάβεις πλήρως το συναίσθημα φέρνοντας στιγμές στο μυαλό σου. Τώρα απλά το χαίρεσαι, το απολαμβάνεις και βλέπεις πως έδωσες στον κόσμο της ομάδας σου μία μεγάλη χαρά. Αυτό σου δίνει έξτρα ώθηση να συνεχίζεις περισσότερο. Μια τέτοια υποδοχή από τους φιλάθλους μας δείχνει ότι ο κόσμος εκτιμά αυτό που έχει πετύχει η ομάδα, το πάθος, τη δύναμη. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε κάθε χρόνο. Τώρα πρέπει όλοι να συγκεντρωθούμε, να... κατέβουμε από τα σύννεφα και τις χαρές για το δεύτερο μεγάλο στόχο της χρονιάς, το ελληνικό πρωτάθλημα».

Επιβράβευση των προσπαθειών χαρακτήρισε την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας ο Στράτος Περπέρογλου, που στέφθηκε για τρίτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης, μετά το 2009 στο Βερολίνο και το 2011 στη Βαρκελόνη, ως παίκτης του Παναθηναϊκού. «Είναι μεγάλη χαρά κάθε φορά που φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι κάτι ασύλληπτο. Φέτος αυτό που κάναμε ήταν μία τεράστια προσπάθεια και ο τίτλος της Ευρωλίγκας αποτελεί επιβράβευση για τις προσπάθειες που κάναμε όλη τη χρονιά. Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να κατακτάς την Ευρωλίγκα,» εξήγησε ο Καβαλιώτης φόργουορντ.

Για την αποθεωτική υποδοχή της οποίας έτυχαν οι «ερυθρόλευκοι», τόσο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και στο ΣΕΦ χθες, ο Στράτος Περπέρογλου είπε: «Αυτή η ομάδα έχει μπει στις καρδιές του κόσμου και με την απίστευτη υποδοχή τους μας έδειξαν ότι είναι δίπλα μας. Τους περιμένουμε, βέβαια, και στη συνέχεια της χρονιάς, γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Τέλος, ο Κώστας Σλούκας, που στον τελικό μπήκε αλλαγή στο παρκέ και μαζί με το Δημήτρη Κατσίβελη άλλαξαν το ρυθμό και την ψυχολογία της ομάδας του Ολυμπιακού, κατέθεσε: «Το σηκώσαμε πέρυσι, το σηκώσαμε και φέτος. Είναι κάτι πολύ δύσκολο που συμβαίνει σπάνια. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πλέον κοιτάμε μπροστά. Αφιερώνω αυτό το τρόπαιο στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και όσους εργάστηκαν γι΄αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Ο νεαρός γκαρντ θυμήθηκε και όσους τους είχαν αμφισβητήσει: «Αυτός ο τίτλος αποτελεί δικαίωση για όλους μας! Από τον προπονητή που... άκουσε πολλά μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Όλοι μαζί πρέπει να το χαρούμε, αλλά μετά από δυο-τρεις ημέρες τα κεφάλια κάτω, γιατί μας περιμένει το ελληνικό πρωτάθλημα». Όταν στο τέλος ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Σλούκας απάντησε: «Αυτό είναι πολύ μακρινό! Κοιτάμε πιο κοντά».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
ολυμπιακος, ευφορια, ελευθέριος βενιζέλος, πειραιας, παναθηναικος, φορ, mvp, σεφ, καλοκαιρι, ελλαδα, χαίρεσαι, βενιζελος, απε-μπε, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, μια ημερα, βερολινο, καριερα, κωνσταντινουπολη, λονδινο, μπασκετ, παιχνιδια, ρεαλ, σεφ, υγεια, χημεια, ψυχολογια, ωθηση, ωρα, mvp, αγαπη, αγωνες, αεροδρομιο, αμυνα, αξιζε, απε, απιστευτα, απλα, αυτοπεποιθηση, άφιξη, αφωνος, γεγονος, γινονται, γηπεδο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δειχνει, δοθηκε, ευκολο, ειπε, υπαρχει, εποχη, επρεπε, ερχονται, ευρωπη, ζωη, ημιχρονο, κυπελλο, κλιμα, λαβαρα, λογια, μυαλο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομορφη, παιδια, παθος, παμε, παπουτσια, πιθανοτητες, πιο πολυ, ρεαλ μαδριτης, σεζον, σιγουρα, συνεχεια, σλουκας, τριτη, τριημερο, τιτλος, φορ, φορα, χαίρεσαι, χαρα, ωρες, γλυκο, καρδιες, κωστας, κωστας παπανικολαου, κυριακη, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, τυχερος
Τυχαία Θέματα